Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Akın, Bakan Yıldız´a santrali sordu

Akın, Bakan Yıldız´a santrali sordu

-?Kentin kalbine yapılması düşünülen bu santralin çevreye vereceği zarara ilişkin bir çalışma yapılmış mıdır?

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Paşaköy´deki SEKA fabrikası alanında yapılması planlanan enerji santraline karşı çıkan vatandaşlara destek verdi
Akın, "Ben yaptım oldu diyerek, santral yapılmaz. Öyle bir şey dünyada olamaz. Burada yaşayan herkesin onayının alınması lazım? açıklamasında bulundu.
Paşaköy´e giden Milletvekili Akın vatandaşlarla görüştü. Santral yapımını engellemek için Paşaköylüler ile birlikte mücadele etmeye hazır olduğunu ifade eden Akın, santrale ilişkin sorunu bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyacağını söyledi.
Santral projesine ilişkin olarak vatandaşlara bilgi verilmesi gerektiğini belirten Akın, şöyle devam etti:
?Bu projenin ne olduğuna yönelik olarak baştan sona bu tesisin sahibi Albayrakların vatandaşlarımıza bilgi vermesi gerekiyor. Burada neler olduğunu hep birlikte öğreneceğiz. 20 kişiyle ÇED bilgilendirme toplantısı olmaz. ´Ben yaptım oldu´ diyerek, santral yapılmaz. Öyle bir şey dünyada olamaz. Burada yaşayan herkesin onayının alınması lazım, bu bölge bizim. Onun için orada ne yapacaklarını çok iyi ve net bir şekilde bize anlatmaları gerekiyor. Ne yapılacak? İçeriği nedir söylemeleri lazım. Gelirken yol kenarından ne yapıyorlar diye inceledim. Orada bayağı bir yol almışlar. Demek ki her şey hazır ona göre sistematik olarak her şey bitmiş. Birçok yerde ´ben yaptım oldu´ mantığıyla santraller yapıldı. Sular kirlendi, hava kirlendi, birçok yerden zehir aktı. İnsanların başına gelmeyen kalmadı ama o devir bitti. Bu mantığa artık izin vermeyeceğiz.? dedi.
Akın: ?Burası bölgemizin kalbi?
CHP´li Akın, santral yapılmak istenilen alanın bölgenin tam kalbinde olduğunu vurgulayarak, ?Bizim bölgemiz bir ova. Burası da çevrede yaşayan insanlarımızın söylediği gibi Balıkesir´in kalbinde bulunuyor. Yerleşim yerlerine bu kadar yakın yere santral yapılamaz. Yapılmaması için de ben sizlerin vekili olarak aslanlar gibi mücadele edeceğim. Firma gelip buraya herkesi aydınlatacak, herkesi bilgilendirecek. Bu iyi bir şey mi değil mi, zararları nelerdir? anlatacak. Ufak bir zararı olsa dahi izin vermeyin, müsaade etmeyin? diye konuştu.

Haber merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli