Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Akın, astsubay ve uzman erbaşların sorunlarını meclise getirdi

Akın, astsubay ve uzman erbaşların sorunlarını meclise getirdi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Astsubayların ve Uzman Erbaşların sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

Bu konuda iki adet soru önergesi veren Akın ?Son zamanlarda hem Astsubaylarımız, hem de Uzman Erbaşlarımız mektup yazarak, telefon ederek veya bizzat gelerek yaşadıkları sorunları iletiyorlardı. Fedakarca bu ülkeye hizmet eden bu meslek gruplarının sorunsuz, sıkıntısız şekilde yaşamlarını sürdürüyor olmasını önemsiyoruz.? dedi.
Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´ın Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz´ın yanıtlandırması istemiyle verdiği önergesinde şu sorulara yer verdi: ?Astsubay Kıdemli Başçavuş ve emeklilerine görev tazminatı verilmesi konusunda Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? Astsubaylar emekli olduklarında maaşlarının çok fazla düştüğünü belirtmektedirler. Astsubayların emekliliklerinde ekonomik zorluk yaşamamaları için daha iyi emekli aylığı alabilmelerini sağlayacak bir çalışma yapılmakta mıdır? Çalışan ve emekli olan Astsubayların eğitim durumuna göre intibaklarının yapılması ve özlük haklarının yeni duruma göre düzenlenmesi amacıyla Bakanlığınız bir çalışma yapmakta mıdır?
Uzman Erbaşlar Konusunda; 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapmakta olan Uzman Erbaş´ların orduevlerinden yararlanamıyor olmalarının nedeni nedir? Türk Silahlı Kuvvetlerinin personeli olan uzman erbaşların orduevlerinden yararlandırılmasını sağlayacak bir çalışma yapılmakta mıdır? Uzman erbaşların kamu kurum ve kuruluşlarına geçişleri ile ilgili koşulların yeniden düzenlenerek, bu geçişlerin kolaylaştırılmasına yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır? Belirlenecek bir süreyi tamamlayan uzman erbaşların muvazzaf olmalarını sağlayacak bir çalışma yapılmakta mıdır??
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli