Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

?Akıllı Sayaç Okuma Sistemi´ ile kaçağın önüne geçilecek

?Akıllı Sayaç Okuma Sistemi´ ile kaçağın önüne geçilecek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi akıllı şehircilik uygulamalarında Türkiye´de bir ilki gerçekleştirerek ?Akıllı Sayaç Okuma Sistemi?...

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi akıllı şehircilik uygulamalarında Türkiye´de bir ilki gerçekleştirerek ?Akıllı Sayaç Okuma Sistemi? ile sayaçları çok kısa bir sürede drone ile havadan okuyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ?Akıllı Şehir Balıkesir? yolculuğunda önemli bir adım attı ve pilot mahallelerde uyguladığı ?Akıllı Sayaç Okuma Sistemi?ni şehrin dört bir yanında uygulamaya başladı.
Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından geliştirilen yazılım sistemiyle şimdilik 10 bin abonenin sayacı drone vasıtasıyla uzaktan okunmaya başlandı. TOKİ Yenimahalle´de ilk uygulamayı yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, projenin kayıp kaçağı önleyeceğini ve sayaç okumadaki zorlukları ortadan kaldıracağını söyledi.
Akıllı sayaçları eskileriyle ücretsiz olarak değiştirdiklerini belirten Başkan Yücel Yılmaz ?Ortak akılda buluştuk. Eski sistemle TOKİ´de var olan bütün dairelerde fatura okuma işlemini iki haftada yapılırken şimdi, bir noktadan kaldırdığımız drone, burada bulunan akıllı sayaçların hepsini kısa süre içerisinde ve kimseyi rahatsız etmeden okuyor, faturalandırıyor.? açıklamasında bulundu.
Türkiye´de bir ilk olan uygulamayı bizzat test eden Başkan Yılmaz, ?Zamandan ve iş gücünden tasarruf sağlarken verimliliği de artıracağız. Balıkesir´in geleceğini dijital dönüşüm ile güçlendirmeye devam ediyoruz.? dedi.
Projenin ilk uygulamasını TOKİ´de yapan Başkan Yücel Yılmaz´ın kullandığı ve yaklaşık 10 dakika havada kalan dronenin, 2 bin 2 su sayacını okumayı başardığı görüldü. BASKİ tarafından geliştirilen yazılım sistemiyle drone aracılığıyla okunan sayaçların, okuma süreleri en aza indirilerek SMS ve mail yoluyla bilgilendirme yapılabiliyor. 1 ila 1000 arası sayacı, 3 ila 8 dakika arasında okunmasına fırsat veren sistem sayesinde zamandan tasarruf sağlanacak, işgücü verimliliği artacak.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı