Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

AKDF tarafından broşürlü deprem bilgilendirmesi

AKDF tarafından broşürlü deprem bilgilendirmesi

Deprem gerçeğine dikkat çekmek ve olası bir depreme karşı halkı bilinçlendirmek amacıyla Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu (AKDP) tarafından ilçemiz Cumhuriyet Alanında mobil araç tanıtım standı kuruldu.

Deprem gerçeğine dikkat çekmek ve olası bir depreme karşı halkı bilinçlendirmek amacıyla Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu (AKDP) tarafından ilçemiz Cumhuriyet Alanında mobil araç tanıtım standı kuruldu.
Kamuoyunda afetler konusunda farkındalık yaratmak amacıyla "17 Ağustos İletişim ve Tanıtım Kampanyası" kapsamında ilçede doğal afetler konusunda yeterli ve katkı sağlayabilecek düzeyde bilgi sahibi olunmasını sağlamak, afet öncesi, sırası ve sonrasında çözümün bir parçası olmasını teşvik etmek amacıyla AKDF tarafından Cumhuriyet Alanına mobil araç standı açıldı.                    
Açılan stantda, Erdek halkına güvenli yaşama bilinci konusunda farkındalık yaratmak ve yaşam alanlarında önlem almalarını teşvik edecek materyaller dağıtıldı.
İlki 1999 Marmara Depremi`nin 10. yılı olan 17 Ağustos 2009 tarihinde gerçekleştirilen "Güvenli Yaşam İçin 1 Adım Atalım, Eğitim Alalım" bilgilendirmesi 17 Ağustos Gölcük Depremi`nin 14. yıl dönümünde Erdek`te açılan stantla halk bilgilendirildi.
Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu (AKDF) organizasyonunda Erdek Cumhuriyet Alanında açılan mobil araç standında, Depremde ilk 72 saat, güvenli yaşam için 1 adım atalım ile Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu`nun (AKDF) kuruluş amacının yazılı olduğu broşürler vatandaşlara dağıtıldı.
Cumhuriyet alanında mobil araç standında görevli AKDF gönüllüleri tarafından, Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu, "Halkımızın geleneği olan imece kültürü içinde, popilizmden uzak, gönüllü, disiplinli, ortak dil ve standartlarla afet zararlarına karşı örgütlenen bir anlayış içinde yola çıkmış ve 16 Haziran 2002 tarihinde kurulmuş" sivil toplum örgütü olarak açıklandı.
Dağıtılan, "Birey ve aile için depremde ilk 72 saat" broşüründe yer alan bilgiler:
"Yaygın olarak bilindiği gibi, afetlerin ilk dakikalarında herkes kendi başınadır; bizi sadece kendi hazırlığımız ve bilgimiz koruyacaktır. Dünyanın hiçbir ülkesinde sağlık, itfaiye, arama kurtarma ekipleri gibi birimlerin tüm bireylere anında ulaşması mümkün değildir. Afet sonrası altın saatler olarak adlandırılan ilk 72 saat için her bireyin hazır olması şarttır. Deprem nedir? Nasıl önlem alınmalı ve nasıl hazırlık yapılmalıdır? İlk 72 saat olarak adlandırılan altın saatlerde zarar azaltmak adına neler yapılabilir? Depremden sonra nasıl müdahale edilmelidir? Unutmamak gerekir ki, bu eğitimler sadece bilgilenmek için değildir. Güvenli bir yaşam için davranışlarımızı ve alışkanlıklarımızı değiştirmek konusunda harekete geçmemiz de şarttır."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli