Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Akçayda Kabotaj Coşkusu

Akçayda Kabotaj  Coşkusu

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 87. yılı yurt genelindeolduğu gibi bağlı Akçay Beldesinde de Deniz Hudut Kapısında düzenlenen törenlerle kutlandı. Çeşitli yarışmaların yapıldığı etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı`nın 87. yılı yurt genelindeolduğu gibi bağlı Akçay Beldesi`nde de Deniz Hudut Kapısı`nda düzenlenen törenlerle kutlandı. Çeşitli yarışmaların yapıldığı etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.
Liman Başkanlığı tarafından düzenlenen törenlerle kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı renkli görüntülere sahne oldu. Bu yıl 87.`si kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Edremit İlçe Emniyet Müdürü Nadi Ünver, İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Acar, İlçe seçim Müdürü Fatma Dilara Kaya, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Törenler, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunması ile başladı. Ardından Liman Başkanı Murat Yıldız günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Liman Başkanı Murat Yıldız, Türk Denizciliğinde bir devrim niteliği taşıyan Kabotaj Kanunu`nun 1926 yılında yürürlüğe girdiğine değinerek, "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı anlam itibari ile bir devletin gölleri, nehirleri, karasuları içinde kalan denizleri ile bunlarla ilgili limanlarında yapılan deniz ticaretinin o ülkenin kendi vatandaşları tarafından yapılması ile ilgili bir haktır" şeklinde konuştu. Ardından Liman Başkanı Murat Yıldız ile birlikte protokol tarafından şehit denizcilerin anısına denize çelenk bırakıldı. Kutlamaları deniz kenarını dolduran çok sayıda vatandaş ilgi ile izledi. Kutlamalarda genç erkekler grubunda Berkay Ceyhan birinci, Cağatay Ceyhan ikinci, Osman Kazancı üçüncü oldu. Yüzme büyük erkekler grubunda Furkan Kılıç birinci, İsmail Devecioğlu ikinci, Osman Savaş üçüncülüğü elde etti. Denizde tabak bulma yarışmasında ise İsmail Devecioğlu, Emre Salyacı, Murat Koç dereceye girdi. Denizde halat çekme yarışmalarında ise Murat Koç, Sekan Kurtbaş, Aslan Kurtbaş ve İsmail Devecioğlu`ndan oluşan grup rakiplerini geride bırakarak birinci oldu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yağlı direkten bayrak kapma yarışı en çok ilgiyi çeken yarışma oldu. Yarışmaların en gözde olanı yağlı direkten bayrak alma yarışmasını Murat Koç kazandı. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller ve hediyeler verildi. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları akşam saatlerinde teknede verilen kokteyl ve Edremit Körfezi`ne yapılan tur ile son buldu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false