Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Akçayda Havacılık Festivali; Gösteri Uçuşları İzliyenleri Büyüledi

Akçayda Havacılık Festivali; Gösteri Uçuşları İzliyenleri Büyüledi

Edremit ilçesine bağlı Akçay tatil beldesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Mysia Uluslararası Havacılık Festivalinde yerli ve yabancı akrobasi pilotları nefes kesen gösteriler gerçekleştirdi.

Edremit ilçesine bağlı Akçay tatil beldesinde bu yıl ikincisi düzenlenen `Mysia Uluslararası Havacılık Festivali`nde yerli ve yabancı akrobasi pilotları nefes kesen gösteriler gerçekleştirdi.
Dünyaca ünlü Türk sivil akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk`ün gösterisiyle başlayan festival, İngiltere`den gelen `Swip Team` adlı 2 uçaklık akrobasi timinin dumanlı gösterileriyle devam etti.
Festivalde, `Gyrocopter` ve `Microlight` gösterileriyle birlikte, insansız küçük helikopterlerin gösterileri de büyük beğeni topladı. Küçük bir helikopter, gösterisi esnasında izleyenlere sürpriz yaparak alt kısmında Türk bayrağı açtı. 22 ülkede akrobasi gösterileri gerçekleştiren Türk sivil akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk`ün `Mor Menekşe` isimli uçağıyla yaptığı gösteri, izleyenlerin yüreklerini hoplattı. Öztürk, uçağından çıkarttığı duman ile gök yüzünde kalp çizdi ve metrelerce yüksekliğe çıktıktan sonra uçağını izleyicilerin üzerine hızla sürerek binlerce tatilciyi heyecanlandırdı. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Edremit Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, siyasi parti başkanları, dernek, oda ve sivil toplum kuruluşları başkan ve yetkililerinin de izlediği gösteriler, gece saatlerine kadar sürdü. Kısa bir konuşma yapan Vali Ahmet Turhan, festivalin her geçen yıl daha da renklendiğini ve uluslararası düzeye ulaştığını söyledi. 
Havanın kararmasıyla birlikte, dünyanın en ünlü gece akrobasi gruplarından olan `Swip Tea` ekibi, Balıkesir Kocaseyit Havalimanı`ndan havalanarak ilk önce dumanlı gösterisini gerçekleştirdi. Ekip, daha sonra yeniden denizin üzerinden gökyüzünde göründü ve led lambalar ile ışıklandırdıkları uçaklarıyla meşalelerden kıvılcımlar saçarak unutulmaz bir gösteri sundu. Gösterileri Akçay Kordon Park`tan izleyen binlerce tatilci, fotoğraf makineleri ve cep telefonlarıyla gösterileri ölümsüzleştirdi. Körfez Sportif Havacılık Kulübü tarafından düzenlenen ve Akçay`da 3 gün sürecek olan festivale Edremit Ticaret Odası ve Akçay Belediyesi başta olmak üzere çok sayıda sponsor destek sağlıyor. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu