Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Akçay Midilli Fuarında İlgiyle Karşılandı

Akçay Midilli Fuarında İlgiyle Karşılandı

Edremitin turistik Akçay Beldesi karşı komşumuz Yunanistanın

Edremit`in turistik Akçay Beldesi karşı komşumuz Yunanistan`ın
Midilli adasında düzenlenen geçtiğimiz yıllarda da düzenlenen ancak bu yıl 1. Aegean Expo Fuarı (1. Türk-Yunan Kültür ve Turizm Ticaret Fuarı) adı ile düzenlenen fuarda açtığı stand ile komşu ülkede sıcak bir ilgiyle karşılandı. Önceki yıllarda Midilli adasındaki yerel yönetimler ile sıcak ilişkiler kuran Akçay Belediyesi, Sevgi ve Su Beldesi sloganı ile beldenin adını bir kez daha duyurmayı başardı.
Bölgemizden Belediyeler, Ticaret Odaları ve firmaların da yer aldığı fuara, Yunanistan`ın diğer bölgelerinden işadamları, tüccarlar ve girişimciler de katıldı. Akçay Belediyesi yetkilileri, Sevgi ve Su
Beldesi Akçay`ı en iyi şekilde tanıtabilmek için hazırlanan broşür, cd gibi ürünleri dağıttılar. Akçay Belediyesi standını, Kuzey Ege Bölge Valisi Nasos Yakalis, Lesvos Belediye Başkanı Dimitrios Vounatsos, ve fuar için adada bulunan bölgemiz Belediye Başkanları ile Ticaret odaları Başkanları da ziyaret etti. Başkan İnceoğlu tarafından Türk-Yunan Dostluğu anısına Kuzey Ege Bölge Valisi Nasos Yakalis ve Lesvos Belediye Başkanı Dimitrios Vounatsos`a plaket verildi. Fuara Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Meclis üyeleri Ahmet Elman ve Hüseyin Sapazve Sadi Öz ile birlikte katıldı. Standın gördüğü ilgiden memnun olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, "Birçok özellik ve güzelliği bir arada bulunduran Sevgi ve Su Beldesi Akçay`ımızı yurt içinde ve yurt dışında daha geniş kitlelere tanıtabilmek için çalışmalarımız sürüyor. Komşu Midilli adasında kurduğumuz ilişkiler ile iki ülke arasında ekonomik ve kültürel ilişkilerin olumlu anlamda gelişeceğini umuyoruz" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı