Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Akçay Beldesinin tüm siyasileri Akçay ismini ölümsüzleştirdi

Akçay Beldesinin tüm siyasileri Akçay ismini ölümsüzleştirdi

TBMMde görüşülen Büyükşehir yasa tasarısında, adı kapatılacak belediyeler arasında geçen Sevgi Su Beldesi Akçayda Belediye Meclisi tarafından beldedeki mahalle, meydan, park ve cadde isimlerinin başına Akçay ismi eklendi.

TBMM`de görüşülen Büyükşehir yasa tasarısında, adı kapatılacak belediyeler arasında geçen Sevgi Su Beldesi Akçay`da Belediye Meclisi tarafından beldedeki mahalle, meydan, park ve cadde isimlerinin başına Akçay ismi eklendi.
Büyükşehir yasa tasarısının yasalaşması halinde diğer belde belediyeleri ile birlikte kapatılması söz konusu olan turizm ve tatil beldesi Akçay`da, "Akçay" isminin sonsuza kadar yaşatılması için Belediye Meclisi tarafından meydan, mahalle ve cadde isimlerinin önüne Akçay ismi eklendi. 
Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, başkanlığında toplanan Akçay Belediye Meclisi`nde alınan karar ile beldenin Sarıkız, Cumhuriyet, Yeni, Cemil Temel ve Bahçelievler Mahallesi ile Cumhuriyet Meydanı, Cumhuriyet Bulvarı, Atatürk, Çamlıyol, Leman Akpınar, Uğur Mumcu, Sakarya, Caddeleri ve 443 numaralı sokak ile 457 numaralı sokağın birleştirilmesi ile oluşturulan Kazdağı Caddesi isimlerinin önüne Akçay ismi eklendi. 
Yine aynı şekilde mevcut parklara isim verilerek, Akçay Sevgi Parkı, Akçay Barış Parkı, Akçay Sarıkız Parkı, Akçay Uğur Mumcu Parkı, Akçay Çınarlıpark ile Akçay Kordon Park isimleri verildi. 
Parkların yanı sıra bu yıl hizmete açılan Çanakkale yolu üzerindeki üst geçitlere de Akçay 19 Haziran Üstgeçidi, Akçay Zincirlikuyu üstgeçidi isimleri verildi. 
Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, "Bizler son güne, son dakikaya kadar Akçaylı`lara hizmet etmeye devam edeceğiz. Sevgi ve Su beldesi Akçay`ın bilinen, tanınan ismi çıkarılan yasa ile yok edilemeyecektir. Akçay`ın ismi hep yaşayacaktır. Ancak bizler resmi yazışmalarda da Akçay adının devam etmesi için meydan, mahalle, parklar ve cadde isimlerinin önüne Akçay adını ekledik. Bunun yanında yeni hizmete giren üst geçitlere de yeni isimler verdik" dedi. Başkan İnceoğlu, Akçay`ın yeniden mahalleye dönüşmeyi hak etmediğini de vurgulayarak, "Belediye statüsü Akçaylı`lara sunulmuş bir lütuf değildir. Akçaylı`lar yıllarca mücadele ederek, referandumlar yaparak bileğinin hakkıyla belediye olmayı başarmıştır. Şimdi bu belediye statüsü bir yasa ile elimizden alınmak isteniyor. Akçay ve Akçaylı`lar böyle bir uygulamayı kesinlikle hak etmiyor" dedi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli