Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Akçay ve Güre arasına yeni köprü

Akçay ve Güre arasına yeni köprü

Edremit Belediyesi tarafından ilçenin turistik iki mahallesi Akçay ve Güre yeni yapılan köprü ile bir kez daha birleştiriliyor.

Edremit Belediyesi tarafından ilçenin turistik iki mahallesi Akçay ve Güre yeni yapılan köprü ile bir kez daha birleştiriliyor.
Anayola alternatif olacak köprü ile özelikle yaz mevsiminde yaşanan trafik yoğunluğuna çare olacak.
Edremit Belediyesi, tarafından ilçenin turistik mahalleri Akçay Mahallesi ve Güre Mahallesi arasında yeni bir köprü yapılıyor. Akçay Yenimahalle mevkiinde bulunan Kuruçay Deresi üzerinde yapımı tamamlanan 12 metre uzunluğunda ki köprü ile alternatif bir güzergah oluşturuluyor. Özellikle yaz mevsiminde yaşanan mevcut sıkıntıların ortadan kaldırılması ve ihtiyacı karşılaması açısından önem taşıyan yeni köprünün yapılmasından sonra bağlantıları yapılacak. Akçay Uğur Mumcu Caddesi´nde yeniden düzenleme çalışmaları kapsamında yeni köprünün bağlantıları yapılarak Güre Mahallesi Yunus Emre Caddesi´ne birleştirilecek 125 bin liraya mal olan 12 metre uzunluğundaki köprünün hizmete girmesi ile yoğun olarak kullanılan Edremit-Çanakkale anayoluna ve Turgut Reis Caddesi üzerinde ki Memnune Anaç Köprüsü´ne alternatif bir güzergâh oluşturacak.
Çalışmaları yerinde inceleyip ekiplerden bilgi alan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ?Vatandaşlarımızın mutlu, huzurlu, güvenli bir kentte yaşamları için projelerimizi hayata geçiriyoruz. Akçay ve Güre Mahallesi arasına yaptığımız köprü ile mevcut trafik akışına yeni bir güzergâh kazandırıp trafik yoğunluğunun önüne geçerek sağlıklı bir geçiş yolunu vatandaşlarımıza sağlamış oluyoruz. Akçay merkezden Uğur Mumcu Caddesi´ni takip ederek yeni yaptığımız köprü ve Güre Yunus Emre Caddesi´ni takip ederek Güre-Melek Hanım mevkiine kadar 2,5 kilometrelik alanda yol yapım çalışmalarını tamamlamış olacağız? dedi.
Başkan Saka, çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanarak Ramazan Bayramı öncesinde hizmete sunulmasının planlandığını da ifade etti.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false