Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

AKÇAY MEYDANINA KAVUŞTU

AKÇAY MEYDANINA KAVUŞTU

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Akçay Sarıkız Meydanı´nı dün düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti Milletvekilleri Belgin Uygur ve Mustafa Canbey, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, AK Parti MKYK Üyesi Ali Aydınlıoğlu, Daire Başkanları ve Akçaylılar katıldı.
Açılış töreninde konuşan Kaymakam Ali Sırmalı, "Edremit ilçemiz deniziyle, termaliyle, Kazdağları´yla, zeytin ve zeytinyağı ile ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden birisidir. Her yıl milyonlarca insan ilçemizi ve körfezi ziyaret etmektedir. Bu anlamda amacımız bu güzel ilçemizi daha yaşanır ve daha güzel hale getirmek en büyük amacımızdır. Bu kapsamda yoğun bir çalışma sergileyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu ve ekibine huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.
BAŞKAN KAFAOĞLU´NDAN BİRLİK ÇAĞRISI
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu açış töreninde yaptığı konuşmasında son günlerde yaşanan olayları hatırlatarak, "81 milyon vatandaş birbirimizi kucaklayacağız. Bize bizden başka hiç kimsenin faydası yok. Etrafımızda cereyan eden olayları görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından başka kimsenin faydası yok. Onun için bayrağımıza sahip çıkacağız, Ezanımıza sahip çıkacağız, vatanımıza, milletimize sahip çıkacağız Allah´ın izniyle. Biz bir olursak, beraber olursak, iri ve diri olursak kimse bize bir şey yapamaz. Tarih boyunca da bunun örnekleri var. Önemli olan bizim içerden vurulmamamız. Bizim dost ve kardeş olmamız. Farklılıklarımıza rağmen birbirimizi seviyor olmamız" dedi.
BELEDİYECİLİKTE YENİ TREND
Belediyecilikte artık trendin değiştiğini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Kafaoğlu, "Şehirlerimizi, yerleşim yerlerimizi 2023, 2053, 2071 hedeflerine mutlaka hazırlayacağız. Ama insanlar öncelikle kendi hayatını kolaylaştıran o küçük dokunuşları da son derece önemsiyorlar. Onun için Cumhurbaşkanımız ´Millet Bahçeleri´ dedi. Burada maksat insanları mutlu ve huzurlu edecek yürüyüş yolları, bisiklet yolları, piknik alanları, yeşil alanlar, kütüphanesi içinde kıraathanesi olan ve insanların yaşantısına dokunan bu millet bahçelerini önemsiyor ve Türkiye´nin her yerinde bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bizde ilkini geçtiğimizi gün İvrindi ilçemizde temelini attık. Yaklaşık olarak 52 bin metre kare alanda ilk Millet Bahçesinin temelini attık. Burası Taksim Meydanından büyük. Taksim Meydanı 42 bin metrekare. İvrindi´de temelini attığımız Millet Bahçesi 52 metre kare? dedi.
CEYHUN DAMLA AKÇAYLILAR´I COŞTURDU
Açılış konuşmalarının ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, milletvekilleri ve Edremit Protokolü hep birlikte kurdele keserek Akçay Sarıkız Meydanı´nın açılışını gerçekleştirmiş oldu. Açılış töreni ve konuşmaların ardından sahne alan Ceyhun Damla, davetlilere şarkılarıyla güzel bir konser dinletti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Akçay Sarıkız Meydanı ve Kordon yenilemeleri toplam 9 bin 300 metrekare alanı kapsıyor. Yaklaşık bin metrekarelik yeşil alan çalışmasını da içinde barındıran proje kapsamında oturma grupları, çocuk oyun alanları, kordon yürüyüş yolları yer alıyor.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: AKÇAY MEYDANINA KAVUŞTU
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu