Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Akaryakıt istasyonu meclisi yordu

Akaryakıt istasyonu meclisi yordu

Eski Belediye Başkanı Hüseyin Sarı döneminde, belediye garajında yapımına başlanan akaryakıt ve LPG istasyonu sorun oluşturmaya devam ediyor.

Eski Belediye Başkanı Hüseyin Sarı döneminde, belediye garajında yapımına başlanan akaryakıt ve LPG istasyonu sorun oluşturmaya devam ediyor.
Belediye meclisi tarafından geçtiğimiz aylarda incelenmek üzere imar komisyonuna gönderilen, "belediye garajı akaryakıt ve LPG istasyon" inşaatının geleceğine yön vermesi beklenen rapor meclis üyelerine sunuldu.

5 üyenin görev yaptığı komisyon üyeleri tarafından hazırlanan raporda, akaryakıt ve LPG istasyon yapımının garaj bölgesine yapımının uygun olduğu yönünde komisyonun CHP`li üyeleri Burhan Karışık, M. Ali Yağcı, Levent Karabacak`ın evet oyu kullandığı, AK Partili üyelerden Turhan Gün ve Aycan Ener`in ise komisyon raporuna hayır diyerek şerh koyup imzaladıkları öğrenildi.
2 ret oyuna karşılık 3 evet oyu imzasının bulunduğu rapor meclisin gündemine geldiğinde ise raporda evet oyu bulunan komisyon üyelerinden M. Ali Yağcı ile Levent Karabacak bu kez çekimser yönünde oy kullandı. Raporda evet oyu bulunan Burhan Karışık ise toplantıda gündeme getirilen konu hakkında yine evet oyu kullanıp kararlılık örneği göstermesiyle dikkat çekti.
Erdek Belediye Meclisinin, 2010 Ocak ayının ilk toplantısı Çarşamba günüydü. 15 üyeli meclisin CHP`li 9 üyesi ile AK Partili 6 üyesinin tamamı toplantıya katıldı.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, başkanlığında toplanan meclis, üyelerin yoklaması ve açılışın ardından toplam 16 gündemin yer aldığı maddeleri sırasıyla tartışıp oyladılar.
Meclis toplantısında gündemdeki konular ve işte alınan kararlar:
Gündem 1- Tapu Kadastro Müdürlüğü bilirkişilik görevine, oy çokluğuyla Kemal Caner (Harita ve Kadastro Müh.), Mevlut Kahraman (İnş. Müh.), İbrahim Kahraman, Özlem Sarı (Mimar), Hasan Keser, Erhan Topallar getirildi.
Gündem 2- Belediye meclisinin 2010 yılında tatil yapmaması oy birliğiyle kabul edildi.
Gündem 3- Belediye meclisinin 2010 yılında da her ayın ilk haftası Çarşamba günleri saat 17:00`de toplanması oy birliğiyle kabul edildi.
Gündem 4- Belediye Başkanı ile meclis üyelerinin yurt dışı göreve çıkmalarında yapacakları harcamaları kendileri tarafından karşılanması oy birliğiyle kabul edildi.
Gündem 5- 8 şöför, 1 kalorifer ateşçisi ile 1 kesici kadrosunda görev yapan daimi işçi kadrolarının yeniden düzenlenmesi Şubat 2010 ayı meclis toplantısında görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Gündem 6- Denetim Komisyonu`na CHP`den Sedat Ülgay, Fatih Payal, AK Partiden Selçuk Acu oy birliğiyle seçildi.
Gündem 7- Belediyede çalışan sözleşmeli personel ücretlerinin, devlet kadrolarındaki düzenlemeye göre yapılması oy birliğiyle kabul edildi.
Gündem 8- Geçici işçi pozisyonlarının tespiti oy birliğiyle kabul edildi.
Gündem 9- Erdek ve çevre ilçe belediyelerin birlikte yer aldığı katı atık yönetimi hakkında tüzük görüşülmesi Şubat 2010 toplantısında gündeme getirilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.
Gündem 10- Zabıta ve itfaiye personeline ödenecek fazla mesai ücretlerinin tespiti oy birliğiyle kabul edildi.
Gündem 11- Garajdaki akaryakıt ve LPG istasyon inşaatını ilgilendiren, plan tadilatının iptali hakkındaki görüşmenin gündemin son maddesine gönderilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Gündem 12- Halitpaşa Mahallesi`nde kayıtlı bir taşınmazın arka bahçe mesafesinin belirlenmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Gündem 13- Atatürk Mahallesi Kızarandere Mevkii`nde bir taşınmazın arka bahçe mesafesini ilgilendiren imar komisyon raporu okundu. Meclis, bu raporun komisyonda ikinci kez görüşülmesi için tekrar komisyona oy birliğiyle gönderdi.
Gündem 14- Belediye Memur Sicil Amirleri yönetmeliği oy birliğiyle kabul edildi.
Gündem 15- Erdek Belediye Halinde boş bulunan 3 deponun 3 yıllığına her deponun ayrı ayrı olmak üzere aylık 250 lira kira bedeli karşılığı Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastane Baştabipliği`ne kiralanması oy birliğiyle kabul edildi.
Gündem 16- Toplantının en önemlisi ve can alıcı maddesi toplantının son yani 16. maddesiydi.
Bu maddede, Belediye garaj bölgesinde yapımı devam ederken inşaatı durdurulan Akaryakıt ve LPG istasyonunun akıbeti toplantıda tartışıldı.
Haziran 2008 tarihli meclis kararıyla Garaj bölgesine, akaryakıt ve LPG istasyon yapımı başlatılmıştı. Garajda akaryakıt LPG istasyon yapımının önünü açan imar planında Haziran 2008 tarihinde yapılan plan tadilatının iptali yeniden gündeme getirildi, imar komisyonunun raporu okundu. Ardından yapılan oylamada CHP`li üyelerden M. Ali Kılıç, Sedat Ülgay, Burhan Karışık, belediye garajının onaylı imar planında plan tadilatının iptal edilmesini istemeyip hayır oyu kullanırken, CHP`li Levent Karabacak, Nimet Kalafat, Sümer Balkan, Çetin Gül, M. Ali Yağcı, Fatih Payal, AK partili Melek D. Eraslan, Yılmaz Öğrenir, Selçuk Acu, Halil Aydöner, Turan Gün, Aycan Ener çekimser oyu kullanıp toplantıdan karar çıkmadı.
Karar alınamaması üzerine söz alan Başkan Aysan, bu konunun yeniden görüşülmesi için 11 Ocak Pazartesi günü meclisin yeniden toplanmasını istedi. Başkanın bu isteği oybirliğiyle kabul edildi. Şimdi gözler, Pazartesi günü yapılacak toplantıya çevrildi.
Haber: Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli