Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

AK Partiye 68 kişi başvurdu

AK Partiye 68 kişi başvurdu

Milletvekilliği aday adaylığı süreci AK Partide 14 Mart Pazartesi günü sona erdi. AK Parti Erdek İlçe Başkanı Ali Ertek, il teşkilatından gelen bilgiye göre Balıkesir İl Başkanlığına müracaat eden aday adayı sayısının 68 olduğunu söyledi.

Milletvekilliği aday adaylığı süreci AK Partide 14 Mart Pazartesi günü sona erdi. AK Parti Erdek İlçe Başkanı Ali Ertek, il teşkilatından gelen bilgiye göre Balıkesir İl Başkanlığı`na müracaat eden aday adayı sayısının 68 olduğunu söyledi.
20 Mart Pazar günü Balıkesir Küçüksan Düğün Salonunda temayül yoklaması yapılacağını ifade eden Ertek, temayül yoklamasında 3670 civarında partilinin oy kullanacağını belirtip, temayül yoklamasından sonra 24-31 Mart tarihleri arasında genel merkezde aday adaylarının mülakatları başlıyor. Daha sonra aday adaylarıyla ilgili kamuoyu araştırması geliyor şeklinde konuştu.
3 dönem sınırlaması AK Partiyle başlar
AK Parti tüzüğünde 2003 yılında yapılan değişikle, milletvekillerinin üç dönem sonrası aday gösterilmeleri engelleniyor. Peki şu anda halen bakanlık ve parti yöneticiliği üstlenen isimler ne yapacak? sorumuzu cevaplayan Ertek, "2003 yılında yapılan bir değişiklikle, AK Parti Tüzüğü`nün 132. maddesine `Parti adayı olarak seçilmiş olanların yeniden adaylığı AK Parti listelerinden aday gösterilip seçilmiş olan belediye başkanları ve milletvekilleri, en fazla üç dönem aday gösterilebilir` ibaresi eklendi. Bu değişikliğin ardından Başbakanımız ve genel başkanımız Erdoğan, Haziran 2011 seçimlerinde son kez aday olacağını zaten açıkladı. Tüzükteki üç dönem sınırlaması, AK Partinin kuruluşundan sonraki süreci kapsıyor. Ancak boşluk olması durumunda genel merkezin takdiri söz konusu olabilir." dedi.
AK Parti tüzüğü ne diyor?
AK Parti tüzüğünün "Parti Adayı Olarak Seçilmiş Olanların Yeniden Adaylığı" başlıklı 132. maddesinde şu ifadeler yer alıyor: "AK Parti listelerinden aday gösterilip seçilmiş olan belediye başkanları ve milletvekilleri, en fazla üç dönem aday gösterilebilir. (Değişik 03.10.2003- Madde:8) yapılacak seçimde, doğacak duruma bağlı olarak merkez yoklaması usulü ile aday belirlenmesinin zorunlu olması hali hariç olmak üzere, kontenjan adayı olarak seçilmiş olan kimse, aynı usulle tekrar aday gösterilemez."

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli