Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

AK Partililer bugün sandık başında…

AK Partililer bugün sandık başında…

AK Parti Genel Merkezi, AK Partili Belediye Başkanlarının görev yaptığı il ve ilçelerle ilgili parti içinde temayül yoklaması yaptırıyor.

AK Parti Genel Merkezi, AK Partili Belediye Başkanlarının görev yaptığı il ve ilçelerle ilgili parti içinde temayül yoklaması yaptırıyor.
Bu temayül yoklaması arasında ilçemiz de bulunurken, bugün Balıkesir`de yapılacak olan temayül yoklamasında, Erdek AK Partiden 94 kişi, Erdek Belediye Başkan adaylığı ilgili görüşlerini bildirecekler.
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay, bu tip temayül yoklamasının 16 ilde daha önce yapıldığını açıkladı.
AK Parti`de yerel seçimlere yönelik çalışmalar kapsamında, Erdek`le ilgili temayül yoklamasının yapılacağını dile getiren AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay, ankete katılanların dolduracakları formların sadece Başbakan Erdoğan ile üst kurul tarafından görülebileceğine dikkat çekti.                      
Temayül sonuçlarının kamuoyu ve teşkilatla paylaşılmayacağını kaydeden Onay, "Sonuçlar sadece Başbakan Erdoğan`ın başkanlığında toplanması planlanan Temayül Üst Kurulu`nda değerlendirilecek." dedi.  
"Belediye Başkan adayı kim olsun?"
Temayül yoklamasında parti kurucuları, milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, il ve ilçe teşkilatlarının yöneticileri, il genel meclis üyeleri, belediye başkanları, disiplin ve demokrasi kurulu üyeleri oy kullanıyor. 
Eğilim yoklamalarında, sandık başına gidenlere, belediye başkanı adaylığı için kimi istedikleri soruluyor. Buna göre partililerden belediye başkanlığının AK Partide olduğu il ve ilçelerde bir, belediye başkanlığının AK Partide olmadığı il ve ilçelerde ise iki isim önermeleri isteniyor.
AK Parti Erdek Belediye Başkan adaylığı ile ilgili yapılacak temayül yoklamasının, Balıkesir GALA Toplantı Salonunda bugün saat 09:00`da başlayacağı bildirildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli