Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

AK Partili vekillere tatil yok

AK Partili vekillere tatil yok

AK Partili milletvekillerine tatilde de durmak yok. Meclisin tatile girmesiyle birlikte AK Parti Balıkesir milletvekilleri de, ilçe ve belde ziyaretlerine başladı.

AK Partili milletvekillerine tatilde de durmak yok. Meclisin tatile girmesiyle birlikte AK Parti Balıkesir milletvekilleri de, ilçe ve belde ziyaretlerine başladı. AK Parti milletvekillerinin tatil yapmayacağını bildiren Tülay Babuşçu, belirlenen program dahilinde kendisinin Edremit`i gezeceğini açıkladı. 
TBMM`nin tatile girmesiyle birlikte milletvekilleri rahat bir nefes alırken, AK Partili Balıkesir Milletvekillerinin tatil zamanlarında da çalışacakları açıklandı. AK parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu, tatil süresi içinde belirledikleri program dahilinde il genelinde çalışmalar yapmaya başladıklarını, Edremit ilçesinde açıkladı. Çalışma programı kapsamında 4 gün süreyle Edremit ilçesi, belde ve köylerinde kalacak olan Tülay Babuşçu, AK Parti Edremit İlçe Teşkilatı binasında basın toplantısı düzenledi.
AK Parti Edremit İlçe Başkanı Harun Yüzüak`ın da ev sahibi olarak katıldığı toplantıda ilk konuşmayı başkan Yüzüak yaptı. Yüzüak, milletvekillerinin ilçeye gelerek sorunları yerinde gördüğünü söyleyerek, Tülay Babuşçu`ya teşekkür etti.
Daha sonra konuşan Milletvekili Tülay Babuşçu, açıklamalarıyla dikkat çekti. Babuşçu, "TBMM`nin tatile girmesi bizi etkilemedi. Milletvekili arkadaşlarım A. Edip Uğur ve Ali Aydınlıoğlu da tatil yapmayan vekillerimizden. Ben 4 günümü Edremit`e ayırdım. Belde ve köyleri gezip sorunları, hizmetleri yerinde göreceğiz. Teşkilat ziyaretleri yapacağız. AK Parti, tüm dünyayı kendine hayran bırakan bir dünya liderine sahip. AK Partililer, işlerini, ailelerini bırakıp canla başla çalışıyorlar. Bu başarının kaynağı, özveriyle çalışmak. Çok çalışmak. Bölgemizi o kadar çok ziyaret ettik ki, artık her köşeyi karış karış biliyoruz. Nerede ne sorun var, nereye ne yatırım yapıldı? Hepsini biliyoruz. Bu nedenle de, bize yöneltilen hiçbir soru cevapsız kalmıyor. Aynı kararlılıkla daha hızlı yürüyüp hedefe ilerliyoruz" dedi.
"SAĞLIKTAN EĞİTİME KADAR ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ"
İktidarın yaptığı hizmetlerin bazılarından övgüyle bahseden AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu, "Eğitim alanında, 6 bin derslik sayımız 7 bin 200`e çıkartıldı. Okullarımızdaki bilgisayar sayısı 2 bin 400`ten 11 bin 600`e çıkartıldı. Bu rakamlara proje halindeki çalışmalar dahil değildir. Bu rakamlar mevcutların rakamlarıdır. Ülkelerdeki kalkınma eğitim ile başlar. Eğitime çok önem ve destek veren bir hükümetimiz mevcut. Evlerinden dışarı çıkmayan engellilerimizi evlerinden çıkartıp okullara başlatmaktayız. Bölgemizdeki sağlık personelini 4 binden 8 bine yükselttik. Hedefimz her ilçeye yeni bir hastane. Balıkesir`e de bir bölge hastanesi yapıyoruz. Ambulans sayımız 14`ten 41`e çıktı. Hava, deniz ve kara ambulanslarımız da ülke genelinde 3`e katlandı. Eskiden 80 yılda 76 kilometre yol yapılırken, iktidarımızın 9 yıllık süresinde 341 kilometre yol yaptı. Yani 300 yılda yapılacak olan yol 9 yılda yapıldı. Hizmetlerimiz köylere kadar uzanıyor. KÖYDES uygulaması başlatıldı ve 97 milyon TL KÖYDES`ten Balıkesir`e aktarıldı. Edremit Körfezi, turizm bölgesinin yanında orman bölgesidir. Orman Bakanlığı, yaptığı çalışmalar ile, 2007`de 9 milyon olan ağaç sayısını 160 milyona çıkartmayı başardı. Bu arada verimlilik ve nitelik te artırıldı. Her yıl 3 buçuk milyon ağaç dikiliyor. Köylümüzün ağaçlara bakması durumunda yılda bir ağaçtan yaklaşık 200 TL kazanabiliyor. Çiftçiye tarım desteği yılda 800 milyon TL. Balıkesir yöresi sütte Türkiye 3.`sü konumundadır. Bölgemizde kayda değer olan turizme açabileceğimiz yerler var ise, bana bildirmelisiniz. Bunu konuyla bizzat ilgileneceğim. Belediyelerin kentsel dönüşüm uygulaması yapmaları gerekmektedir. Milletvekili Hakan Şükür bile Edremit Körfezi`nde rahat edebileceği bir butik otel aradığını bana söyledi. Edremit Körfezi, insanların kafa dinlemek ve tatil yapmak için tercih mekanları arasında. Kadın - Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu da Ayvalık ziyaretlerinde bölgeye hayran kaldıklarını bildirdi. Bizler, içinde yaşadığımız için bölgemize dışarıdan bakmıyoruz. Zaman zaman bölgemize yapancı gözüyle dışarıdan bakıp, zenginliklerimizin ve eksiklerimizin farkına varmalıyız. Edremit`te ve beldelerinde belediyeleri AK Partili yapmalıyız. Gerekirse burada yatacağız ve bunu başaracağız. Edremit Körfezi`ni tanıtan kısa filimler hazırlamalıyız. Bu filmleri bana ulaştırırsanız, sayın Başbakanımız ve bakanlarımızın yurt dışı ve yurt içi programlarında kullanmaları için girişimde bulunabilirim. Belediyelerin de bu işin arkasında durması lazım. Yatırımcılara kem küm etmeden onlara yol göstermeliyiz. Burasının Çeşme gibi olması lazım" dedi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli