Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

AK Parti Milletvekilleri Büyükşehir Statüsünü anlattı

AK Parti Milletvekilleri Büyükşehir Statüsünü anlattı

AK Parti Balıkesir Milletvekilleri ziyaret ettikleri Gönende, Büyükşehir Statüsü hakkında bilgi verdiler.

AK Parti Balıkesir Milletvekilleri ziyaret ettikleri Gönen`de, Büyükşehir Statüsü hakkında bilgi verdiler.
AK Parti Balıkesir Milletvekilleri A. Edip Uğur ve Cemal Öztaylan`ın konuk olarak katıldığı, Gönen Muhtarlar Derneği ev sahipliğinde düzenlenen Büyükşehir Yasası bilgilendirme toplantısında bir konuşma yaptı. 
Toplantının ilk konuşmasını yapan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Balıkesir`in büyükşehir statüsüne kavuşmasından sonra Gönen`in mahallesi durumuna gelecek köylere Gönen Belediyesi olarak hizmet götürüleceğini hatırlattı.
Başkan Yakar, "Belediye bütçesinden her yıl köylere hizmet için önemli bir miktar ayrılacak ve bu paranın tamamı mahallelerimiz olacak köylere kullanılacaktır" dedi.

Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak ve AK Parti Gönen İlçe Başkanı Av. Servet Bıyık`ın da hazır bulundukları toplantıda, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, termal suları, bereketli toprakları, değerli madenleri, ulaşımdaki önemli konumu nedeniyle Balıkesir`in büyükşehir olunca önünün çok açık olacağının garantisini verdi.
Çözüm süreci ile ilgili olarak ta bilgi veren Uğur, "Kararlılık ve cesaretle barış sürecini devam ettiriyoruz. Çok önemli adımlar atıldı. Gelecek Türkiye`nin olacak" dedi. 
Milletvekili Cemal Öztaylan ise, siyaset yaptığı partilerde millete hizmetten başka hiçbir düşünce içinde olmadığını ve bundan sonrada bu şerefli millete aynı inanç ve kararlılıkla hizmet üretmeye devam edeceğini söyledi.
Öztaylan, Bandırma`ya Üniversite, Gönen`e de Ömer Seyfettin Fakültesi kurulması yönünde teklif verdiklerini belirtti.
Büyükşehir Yasası ile ilgili olarak hazırlanan slayt eşliğinde bilgilendirmenin de yapıldığı toplantıda, köy ve mahalle muhtarlarının yanı sıra iş dünyasından ve kamuya hizmet eden birlik ve kuruluşlardan çok sayıda katılım gerçekleşti. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli