Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey: “Türkiye, NATO zirvesinden önemli kazanımlarla ayrıldı”

AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey: “Türkiye, NATO zirvesinden önemli kazanımlarla ayrıldı”

AK Parti Balıkesir Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. Mustafa Canbey, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin NATO zirvesinden önemli kazanımlarla ayrıldığını belirterek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğ

AK Parti Balıkesir Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. Mustafa Canbey, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin NATO zirvesinden önemli kazanımlarla ayrıldığını belirterek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünyaya diplomasi dersi vermiştir. Türkiye NATO’da istediğini almıştır" dedi. 
NATO zirvesinde Türkiye'nin kararlı duruşu, haklı mücadelesi ve elde ettiği diplomatik başarısıyla bir kez daha önemli bir sonuç aldığına dikkat çeken Canbey “NATO'daki 4'lü zirvede İsveç Başbakanı, Finlandiya Cumhurbaşkanı ve NATO Genel Sekreteri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk kez uluslararası bir anlaşmada PKK, YPG ve PYD ile FETÖ'nün de yer almasını sağlamıştır. Bu aynı zamanda Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığının tüm dünyaya bir kez daha ilanı olmuştur ve Türkiye kazanmıştır." dedi. 
Dünyanın, gıda krizine doğru yol aldığı bir dönemden geçildiğine de değinen Canbey, Ukrayna tahıl koridorunun açılması noktasında Türkiye'nin etkin rol aldığını sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı