Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

AK Parti İlçe Başkanı Uz, Marmarayı anlattı

AK Parti İlçe Başkanı Uz, Marmarayı anlattı

AK Parti Marmara İlçe Başkanı Sedat Uz, hükümet yatırımları sayesinde yıllardır Marmara Adasının en büyük eksikliklerinden biri olan 112 acil ambulans hizmetlerinin 2,5 ay önce adada hizmet vermeye başladığını söyledi.

AK Parti Marmara İlçe Başkanı Sedat Uz, hükümet yatırımları sayesinde yıllardır Marmara Adasının en büyük eksikliklerinden biri olan 112 acil ambulans hizmetlerinin 2,5 ay önce adada hizmet vermeye başladığını söyledi. 
Geçtiğimiz gün AK Parti Marmara İlçe Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen İlçe Başkanı Sedat Uz, AK Parti hükümetinin ve bölge milletvekillerinin Marmara Adasına çok büyük önem verdiğini belirtti.
Yeni Erdek Gazetesi`nin de katıldığı toplantıda, AK Parti hükümeti sayesinde Marmara İlçesi, Saraylar Beldesi ile Topağaç ve Asmalı Köylerinin kaderinin değiştiğini ifade etti. 
AK Parti Marmara İlçe Başkanı Uz, devam eden konuşmasında şunları kaydetti:
- Marmara Devlet Hastanesi`nde bir ambulans vardı. Bu ambulans çok eski olup, içindeki donanımında yetersiz olması ilçeye tam donanımlı 112 Acil Ambulans Hizmetlerinin getirilmesini gerektirdi. Bizlerde AK Parti Genel Başkan yardımcımız aynı zamanda Balıkesir Milletvekilimiz A. Edip Uğur`a yaptığımız 112 Acil Ambulans talebi karşılık bulduğu gibi, bugün Marmara Adasında 2 aydır 112 Acil Ambulans 4 personeliyle ada halkımıza hizmet veriyor.
- Hastanemize ait eski ambulans yenilenmek üzere geri alan Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, ambulansın yenilemesi bittiği gibi tekrar ilçeye geri gönderecek.
- Marmara Adası`ndaki köylerimizden biri olan Topağaç Köyü`ne yapılması planlanan göletin yapımına 3 milyon lira ödenek çıktı. Şu an su ölçümleri yapılıyor. Gölet hizmete girdiğinde, 4000 dönümlük arazi sulanacak. Bu göletten yaklaşık 45-50 bir civarında zeytin ağaçlarının sulanması bekleniyor. Sulanan zeytin ağaçlarının ürün miktarında artış yaşanacak. Sonuçta kazanan adadaki çiftçilerimiz olacak.
-Topağaç Köyüne yeni sahil bandı inşası ile Asmalı Köyümüze yeni köy meydanı yapılabilmesi için Erdek Köylere Hizmet Götürme Birliği`ne başvuruda bulunduk. Erdek Kaymakamımız İsmail Kaygısız`dan her iki yatırımın yapılması sözünü aldık.
-Çınarlı Köyümüzün liman yolu da yine Erdek Köylere Hizmet Götürme Birliği`nce yapılacak.
-Marmara İlçesine yapılacak arıtım tesisinin proje çalışmaları İller Bankası`nda inceleniyor. Araştırma-inceleme bittiği gibi adanın tamamı modern bir arıtma tesisi kazanacak.
-Marmara İlçesi`ne yeni lise hizmet binası yapımı için 200 bin lira ödenek hazır bekliyor. İş sadece Marmara Belediyesi`nin okul yerini tahsis edip, Milli Eğitim Bakanlığı`na devretmesine kaldı. Yer tahsisi tamamlansın, lise binasını 1 yılda tamamlar evlatlarımızın hizmetine sokarız.
-Bizler sadece Marmara Adası`nı düşünmeyip, Avşa Adamız için de getirmeyi planladığımız çalışmalarımız var.
-Marmara şimdiye kadar aldığı hizmetlerin neredeyse üç katını sadece AK Parti iktidarı döneminde aldı, almaya devam da edecek. Bizler hizmet etmeye devam edeceğiz. Yerel seçimlerde de daha donanımlı ekipler ile vatandaşımızın karşısına çıkacağız" şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu