Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

AK Parti grubu istasyonda son noktayı koydu

AK Parti grubu istasyonda son noktayı koydu

Erdek Garajı imar plan tadilatının iptali, Erdek Belediye Başkanı Aysan ile toplantıda hazır bulunan AK Partili 5 meclis üyesinin iptali yönünde kullandığı oyla kabul edildi. 6 Haziran 2008 tarih 10 Sayılı belediye meclis kararıyla Erdek Garajıyla..

Erdek Garajı imar plan tadilatının iptali, Erdek Belediye Başkanı Aysan ile toplantıda hazır bulunan AK Partili 5 meclis üyesinin iptali yönünde kullandığı oyla kabul edildi.
6 Haziran 2008 tarih 10 Sayılı belediye meclis kararıyla Erdek Garajıyla ilgili imar planında yapılan plan tadilatıyla garaj alanında akaryakıt-LPG akaryakıt istasyonunun yapımının önünü açan uygulama Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile AK Partili 5 meclis üyesinin oylarıyla iptal edildi.
Erdek eski Belediye Başkanı Hüseyin Sarı döneminde, Erdek Garajında inşasına başlanan ancak  Erdek Belediye Başkanlığı`na Hüseyin Aysan`ın seçilmesinden bir süre sonra inşaatı durdurulan Akaryakıt-LPG İstasyonunun inşasının iptalini sağlayacak, Erdek Garajı imar planında 2008 Haziran ayında yapılan plan tadilatı, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile AK Partili 5 meclis üyesinin oylarıyla iptal edildi.
Yaklaşık 6 aydan bu yana meclisin gündemini meşgul eden "Erdek Garajı Akaryakıt-LPG akaryakıt istasyonu" inşasını yakından ilgilendiren bu bölgeyi kapsayan imar plan tadilatının iptali AK Parti gurubunun kararlı tavrıyla iptal edildi. Bu kararla bölgenin imar planı Haziran 2008 tarihinden önceki pozisyonuna dönmüş oldu.
Hafta başında düzenlenen ve gündem de sadece bir maddenin görüşüldüğü toplantıyı Belediye Başkanı Hüseyin Aysan açtı.
Toplantıya CHP`li üyelerden, M. Ali Kılıç, Sedat Ülgay, Burhan Karışık, Levent Karabacak, Çetin Gül katılırken, Nimet Kalafat, Fatih Payal, Sümer Balkan ve M. Ali Yağcı katılmadı.
AK Parti gurubundan ise, Yılmaz Öğrenir, Selçuk Acu, Halil Aydöner, Turan Gün, Aycan Ener toplantıda hazır bulunurken Melek Decan Erarslan yer almadı.
Belediye Başkanı Aysan, kendisi dışında 11 meclis üyesinin bulunduğu toplantıda karar yeter sayısının olduğunu söyleyip toplantıyı başlattı.
Meclisin bugünkü gündem konusunun belli olduğunu yineleyen Başkan Aysan, mevcut bölgeyle ilgili İmar Komisyonu tarafından raporun hazır olduğunu, komisyonda görev yapan üyelerden Burhan Karışık, Levent Karabacak ve M. Ali Yağcı`nın Erdek Garaj alanında imar plan tadilatının iptal edilmesinin uygun bulunmadığı yönünde rapor hazırlayıp imzaladıklarını, komisyonun diğer iki üyesi Turan Gün ile Aycan Ener`in ise, bu üyelerin aksine şerh koyup imzaladıklarını üyelere anlattı.
Garajda yapımına başlanan akaryakıt-LPG akaryakıt istasyonunun, Karayolları Kenarında Yapılacak ve Açılacak Tesisler Hakkındaki Yönetmeliğin 36. ve 39. maddelerine göre aykırı olarak yapıldığının Karayolları tarafından Erdek Belediyesi`ne bildirilip, inşaatın derhal durdurulmasının istendiğini belirten Başkan Aysan, ilgili yönetmelikte yer alan 36 ve 39. maddede yazılı hükümleri üyelere okudu.
Aysan, "söz konusu yönetmelikte yer alan, Madde 36: Belediye ve mücavir alan sınırları içindeki karayolları kenarında yapılması ve açılması için;
İlgili belediye başkanlığından Geçiş Yolu İzin Belgesi alınması,
İlgili belediye başkanlığının da trafik güvenliği bakımından, bu yönetmelikte belirtilen şartları yerine getirilmesini sağlamaları zorunludur. İzinsiz olan tesislerin yapımı ve işletilmesi yetkililerce durdurulur. Bu yönetmelikteki şartlar yerine getirilmeden, Geçiş Yolu İzni verilemez. İzinsiz olarak yapılmakta olan veya işletilen veya izin alınmasına rağmen izin belgesinde ve bu yönetmelikte belirtilen şartlara aykırı durumda olduğu anlaşılan tesislere ait geçiş yolları, her türlü gider sorumlulara ait olmak üzere yolun yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlarca ortadan kaldırılır.
Madde: 39: İlgili belediye başkanlıklarının Karayolları Genel Müdürlüğü`nün yapım ve bakımından sorumlu olduğu karayolları kenarında yapılacak ve açılacak tesislere `Geçiş Yolu İzin Belgesi` verilmesinden önce, tesise ait onaylı vaziyet planının bir örneğini de eklemek suretiyle Karayolları Genel Müdürlüğü`nün ilgili bölge müdürlüğünden uygun görüş almaları zorunludur." şeklinde konuşup karayollarının bu yönetmeliğine göre, meclisin bir karar almak zorunda olduğunu hatırlatıp, Erdek Garaj alanını ilgilendiren, Atatürk Mahallesi`nde 1/1000 ölçekli 19MI-19MII onaylı imar planında yapılan plan tadilatının iptalini oylamaya sundu.
Belediye başkanının kendisi dahil AK Partili 5 meclis üyesinin tamamı evet oyu kullandı.
CHP`li üyelerden M. Ali Kılıç, Sedat Ülgay ve Burhan Karışık ret oyu verdi. CHP`li diğer iki üye Levent Karabacak ile Çetin Gül çekimser kaldı.
Oylama sonrası, mazereti olmayan üyelerin toplantıya katılmamasını eleştiren Aysan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün CHP`nin ilçe kongresi vardı, hayırlı olmasını diliyorum. Parti kongresine giden meclis üyelerinin ilçenin menfaatini ilgilendiren bu çok önemli toplantıya katılmalarını isterdim. Burada toplantı yeter sayısını tartışmak istemiyorum. AK Parti grubu tam kadro katılıyor. Partisinin kongresine katılan CHP`li üyeler ise meclis toplantısına katılmıyor. İlçenin menfaatleri için herkesin taşın altına elini koyması lazım. Ne olacaksa her şeyin yasal koşullar çerçevesinde olmasını istiyoruz. Meclisin aldığı bu karar geçerli mi? değil mi? bilmiyorum. AK Parti gurubunun üye sayısı belli, kişisel hırs ve çıkarlar yüzünden meclis düşerse bunun hesabını milletin huzuruna çıkıp siz verirsiniz. Meclisten bugün çıkan karar yeter sayısını hukuki olarak araştıracağız inşallah hukuka uygundur. Bu karar da inşallah bir problem yoktur. Olası çıkabilecek hukuki bir sorun belediye meclisini düşmeye kadar da götürebilir." dedi.
Haber: Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false