Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

AK Parti Erdek Teşkilatı TBMM'de

AK Parti Erdek Teşkilatı TBMM

Başbakan Erdoğan, Erdekten katılan heyetinde izlediği konuşmasında, DSP-MHP ve ANAP koalisyon hükümetinden devraldıkları 2002 yılında, Merkez Bankası döviz rezervinin 28 milyar dolar olduğunu, bugün ise Merkez Bankası döviz rezervinin altın hariç

Başbakan Erdoğan, Erdek`ten katılan heyetinde izlediği konuşmasında, DSP-MHP ve ANAP koalisyon hükümetinden devraldıkları 2002 yılında, Merkez Bankası döviz rezervinin 28 milyar dolar olduğunu,  bugün ise Merkez Bankası döviz rezervinin altın hariç 82 milyar dolara çıktığını söyledi.
Buna eğer altını ilave edecek olursak rezervin 90 milyar doları bulacağını belirten Erdoğan, "MHP-DSP-ANAP hükümeti gitti IMF`den 30 milyar dolar borç aldı, 23 milyar dolarla bize devrettiler. Biz ise bu borcu 5,5 milyar dolara düşürdük" dedi.
AK Parti Erdek İlçe Teşkilatı Ankara`da, Başbakan Erdoğan ile buluştu. Partilerinin TBMM`de düzenlenen gurup toplantısını izlemek üzere Ankara`ya giden AK Parti Erdek İlçe Başkanı Ali Ertek ve beraberindeki heyeti Ankara`da, AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan ve Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan birlikte karşıladı.
Erdek`e kazandırmak istediği bir takım projelere destek almak için Ankara`da bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve Milletvekili Öztaylan`ın, karşıladığı Erdek heyeti, AK Parti Gurup Toplantı Salonunda Baş-bakan Erdoğan`ın konuşmasını izledi.
Erdoğan`ın konuşmasından satır başları
- Libya`da bana verilen ödül ne ödülüdür? Filistin halkına yönelik desteğimiz, çabalarımız için verilmiştir. Bu ödül bir yönetimin değil Ortadoğu halklarının Türkiye sevdasının bir tezahürüdür. Nitekim bugün Ortadoğu`nun neresine giderseniz gidin kardeş halklar Türkiye`nin politikalarını gönülden desteklemekte, bağırlarına basmaktadır. Libya`da şahsıma verilen ödül halkların sevgisinin bir sonucu olarak verilmiştir. Kasım ayında Libya`da bu ödülü alırken bir konuşma yaptım, açık açık söyledim. Bunun değerlendirmesini yapmayıp, bu ödülü geri ver diyenler, hangi maksada hizmet ettiklerini bu kişiler düşünüyor mu?
- Bildiğiniz gibi 10 yıl önce bir ekonomik kriz tarih sayfalarında yer aldı. Düşünebiliyor musunuz, bir Cumhurbaşkanı, Anayasa kitabını aldı, o günün iktidarının suratına fırlattı. Başbakan demiyorum, çünkü koalisyon hükümeti vardı.
Şimdi MHP Genel Başkanı Bahçeli, Mersin`de `alnımız açık başarıda öpülmek üzere, ensemiz de açık başarısızlığımızda tokatlanmak üzere`, Mut ilçesinde `Milletimizin bir özelliği var. Birisi bir iş yapmışsa alnından öper takdir eder. Ama birisi başarısız olmuşsa, ensesine tokat atar` diyor. Öncelikle Bahçeli`yi milletimizin bu engin ferasetini teslim ettikleri için tebrik ediyorum. Gerçekten de bu millet kendisine hizmet edenleri alnından öpmüş, verdiği emaneti yere düşürenlere de MHP liderinin tabiriyle ensesine tokadı vurmuştur.
- MHP lideri bir kez daha denenmek istiyorum derken, 3 Kasım 2002 seçimlerinde ensesine yediği tokadı belli ki hatırlamıyor, hatırlamak istemiyor. Bir Anayasa kitapçığının fırlatılması ile 675 bin lira olan dolar kuru 1 milyon 470 bin liraya fırladı. % 39 olan enflasyon, kriz sonrasında % 68,5`a yükseldi. Gecelik faiz oranları % 7500`e kadar fırladı. Bunlardan kimin kazandığını, halkım biliyor. O kaymak takımı. Ana muhalefetin paslaştıkları kazandı.
- Ülkenin milli bankası, hazinesi o malum çevrelere adeta peşkeş çekildi. Kim vardı? AK Parti yoktu bile. DSP vardı, MHP vardı, ANAP vardı. Millet bunlara tokat atmayacak da kime tokat atacak?
- 2000-2001 kriziyle Ziraat Bankası`nın, Halk Bankası`nın vs. zararlarını karşılamak için yüksek faizlerle senet ihracı yaptılar. Bunun bedelini kim ödedi? Biz ödedik. Ey Bahçeli sen yaptın? biz ödedik.
- Ondan sonra sıkılmadan `Burunlarından lime lime getireceğiz` diyorsun. Sizin burnunuzdan kim lime lime getirecek? diyordum Allahtan millet getirdi. Çünkü enseye tokattan öte, demokratik tokadı demokrasi terbiyesi alanlar çok daha önemserler. İşte benim milletin bu dersi en güzel şekilde verdi.
- Sadece fona devredilen bankalarda, bu senetlerin ihracının Türkiye`ye maliyeti 382 milyar lira. Eski rakamla 382 katrilyon lira. Şimdi onlar olmamış, yaşanmamış olsaydı Türkiye`nin ekonomi noktasında ne durumda olacağını tasavvur edin. Sizler de bizler de aziz milletimiz de o günleri dün gibi hatırlıyoruz.
- Şimdi Bahçeli çıkıp bizi bir kez deneyin diyor. Sayın Bahçeli bu millet sizi denedi. Tarihin en büyük bedelini bu millete ödettiniz. Üzerinden 10 yıl geçmiş olsa bile bugün bile çıkıp o krizin açıklamasını yapmadınız. Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür. En azından ben unutmadım, arkadaşlarım unutmadı, bu salon unutmadı. Ve AK Parti olarak milletimize bunu unutturmayacağız. Bir farkın iktidarını halkımız görsün istiyoruz. Yıllar boyu Türkiye`de hep unuttura unuttura, bazıları geldi milletin ensesinde boza pişirdi.
- Biz milli birlik ve kardeşlik projesi derken, muhalefete bakıyorsunuz, o bu dilden anlamıyor. Onlar hala terör örgütlerinin dilini geliştiriyor. Ben bu sürecin içinde nasıl sizinle birlikte yürürüm, omuz omuza verelim milli birliğimizi, kardeşliğimizi sağlayalım demiyor bu muhalefet. Bizim bu işin başını çekme derdimiz yok. Bizim derdimiz bağcıyla değil, gel üzümü beraber yiyelim diyorum. MHP`ye, CHP`ye, BDP`ye söylüyorum bunu. Bu partilere gönül vermiş kardeşlerime söylüyorum. Bir olalım, diri olalım diyoruz.
- Kılıçdaroğlu`nun İstanbul`a Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunda bol keseden attı. Ne kadar güzel. O zaman adaydın, şimdi genel başkan oldun. 3 Büyükşehir Belediye Başkanlığı sizde, Mersin, İzmir, Antalya sizde. Hadi gel bu üç ilde dediklerini uygulamaya koy, orada uygula o zaman. Yapamaz. Çünkü İstanbul`a aday olduğu zaman bekardı. Bekara karı boşamak kolaydı. Ama şimdi evlendi. Siyasi evlilik yapmak kolay değil. CHP de MHP de bizi eleştirmeden önce, iğneyi bize batırmadan önce, kendi özeleştirilerini yapsınlar, çuvaldızı kendilerine batırsınlar.
- Kılıçdaroğlu, Bir CD harekatıyla partiye genel başkan oldu. Ama bizim gelişimiz böyle değil. Biz merdivenleri teker teker çıkarak geldik.
- Bunlar görmek istediklerini gördüler. Kahramanmaraş olaylarına baktılar, sadece sinema filmi gördüler. Çorum olaylarına baktılar sunilik gördüler. Gazi olaylarına baktılar, Alevilik gördüler. Abdi İpekçi, Çetin Emeç suikastına baktılar sadece dış mihrak gördüler. Danıştay saldırısına baktılar türban gördüler. Milletin inancına baktılar irtica gördüler. Milli birlik projesine baktılar, silah gördüler. Doğu, Güney Doğu meselesine baktılar et balık gördüler. Faili meçhule baktılar hiçbir şey göremediler.
- Bunlar halka baktıklarında bidon kafalı gördüler. % 60`ı aptal gördüler. İşte şimdi Sivas`a baktılar, göre göre bakanımız Hayati Yazıcı`yı gördüler.
- Tabi ana muhalefet partisinin de diğerlerinin de göremedikleri bir şey var. Türkiye`nin nasıl geliştiğini göremediler. Ekonomideki büyümeyi, 80 yeni üniversiteyi, hızlı treni, 480 bin konutu. Şehirlerin nasıl dönüştüğünü hissedemediler. Şimdi seçimin hemen öncesinde, seçime 110 gün kala bunlarda yoksulu, emekliyi, işsizi görmeye başladılar ya da görür gibi yapmaya başladılar.
Ama hala göremedikleri bir şey var. Az önce söyledim. Aile sigortası olayının farklı bir uygulamasını gerçekçi olarak yapıyoruz. Genel sağlık sigortasıyla bir adım attık. Özürlülerle ilgili evde bakımıyla ilgili bir adım attık. Biz işi olması gereken şekilde yaparız. Yani adalet anlayışını da ortadan kaldırmayacağız. Biz bunlarla da kalmadık. Bütün üniversite öğrencilerine bugüne kadar yapılmayanı yaptık. 240 lira burs veriyoruz, yanına da 150 lira beslenme yardımı veriyoruz. Bütün bunlar adeta, bir sigorta kapsamı içerisinde olabilecek şeyler. Mesele destek değil mi? Biz bu desteği zaten halkımıza veriyoruz. Bunları bir proje olarak açıklıyoruz. Hesabımızı kitabımızı yaptık."

Başbakanın gurupta yaptığı konuşması bittikten sonra, başbakana bir sepet Erdek zeytini hediye edildi. Milletvekili Öztaylan, meclis yemekhanesinde partililere yemek ikramında bulundu. Yemekten sonra, bir süre milletvekilleri kulisinde çay-kahve içildi. Ayrılış vakti öncesi, Milletvekilleri Cemal Öztaylan, İsmail Özgün ve Erdek heyeti birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli