Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

AK Parti Danışma Meclisi Bandırmada Toplandı

AK Parti Danışma Meclisi Bandırmada Toplandı

AK Partinin Güney Marmara Teşkilatları Bandırmada düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısında bir araya geldi.

AK Partinin Güney Marmara Teşkilatları Bandırma`da düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısında bir araya geldi. 
AK Partinin Güney Marmara İlçe Başkanları ile AK Partili Erdek, Manyas ve Gönen Belediye Başkanının katıldığı toplantıda Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan gündemi değerlendirdi.
Milletvekili Öztaylan, "Bana birçok şey söyleyebilirsiniz ancak menfaat sağladı diyemezsiniz. Bana böyle bir yaftayı takmaya çalışırsanız, ben o yaftayı çıkarır size takarım" dedi.
Bandırma Belediye binası için yapım ihalesini kendilerinin yaptığını hatırlatan Öztaylan, "% 37 ile yap işlet, devret şeklinde ihaleyi bitirdik. Şimdi bu payı % 50`ye çıkardık diyorlar. Alt taraftaki 10 dükkanı bankalara kiraladılar. Belediye bu dükkânları kaça kiraya verdi? Ön taraf mı yoksa arka taraf mı Bandırma Belediyesi`nin oldu? Aradaki şerefiye farkı ne oldu? Kiralama anlaşmaları Ayhanlar Holding ile mi yoksa Bandırma Belediyesi ile mi yapıldı? Galericiler sitesindeki 14 dükkân nereye gitti? Müteahhittin yapması gereken asfaltlama neden Belediye tarafından yapıldı ve kaça mal oldu? 8 kez uzatılan sürenin 4 trilyon cezası ne oldu? Bizim zamanımızda temizlik bedeli olarak ne ödeniyordu, şimdi ne ödeniyor?" sorularını sordu.
Bandırma bölgenin ağabeyi olacak
Bandırma`nın çıkarılan Büyükşehir yasasıyla hizmeti bölgeye götüreceğini öne süre Öztaylan "Eski yasada mücavir alan dışına çıkamayan belediye artık bu yasayla hizmeti Erdek, Manyas ve Gönen`e de taşıyabilecek. Fazladan gelecek para ile köyler şimdiye kadar alamadıkları hizmeti alabilecekler" dedi.
Bandırma ve Manyas`a spor salonu yapılacak
CHP tarafından ortaya atılan Bandırma`ya yapılacak spor salonunun Öztaylan tarafından Manyas`a kaydırıldığı iddiasının tamamen yanlış olduğunu söyleyen Öztaylan "söylenenleri anlamayanlar tabi ki bizim ne demek istediğimizi anlamazlar. Bandırma Anadolu Lisesine yapılacak spor salonunun projesi tamamlanmış, arsası ayrılmış ve parası da çıkarılmıştır. Biz Bakana, Manyas`ın da böyle bir salona çok ihtiyacı vardır. Gerekirse fedakarlık yaparak Manyas`a öncelik verelim dedik. Bakan Beyde o zaman her iki şehre de salon yapalım dedi. Biz projesi bitmiş parası çıkarılmış bir yatırımın geri alınmayacağını bildiğimiz için bu sözümüzle Manyas`a da bir salon kazandırmış olduk. Ancak Bandırma`yı yönetenlerin bunları anlamaması Bandırma için ayıptır" dedi.
Mart 2014`te Bandırma`yı geri alacağız
Geçen seçimleri AK Parti olarak CHP`ye adeta hediye ettik şeklinde konuşan Öztaylan "2014`te Bandırma`yı mutlaka geri alarak, kaybedilen 5 yılı geri alacağız. Biz seçimleri kazandığımız zaman sendika başkanı 85 kişinin adını vererek işten çıkarmamızı istemiştik. Ancak biz kimsenin ekmeği ile oynamadık. Sosyal Demokrat olduklarını savunan kişilerin kaç kişiyi işten çıkardıklarını Bandırma biliyor. Partililer olarak kendi içinizde fitne çıkarmayın. Ev ev dolaşarak sadece çalışın bu seçimlerde kimlerin aday olacağına genel merkez karar verecektir" dedi.
Gönen`e Ömer Seyfettin Fakültesi
Kendisinin hayal gördüğünü söyleyenlere cevap veren Öztaylan "ben hayal değil rüya bile görmem. Üniversitenin geleceğini görerek 20 sene evvel arazileri aldık. Balıkesir Üniversitesinin kapasitesi 38 bini aştı. Yasaya göre 30 bini geçen üniversiteler bölünebiliyor. Buradan yola çıkarak Gönen`e fakülte aşmak için başvuruda bulunduk. Rektör ile beraber incelenerek karar verilecektir" diyerek konuşmasını tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli