Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Turan Gün: Belediyemizin borcunu öğrenen başkanlar kendi haline şükretti

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Turan Gün: Belediyemizin borcunu öğrenen başkanlar kendi haline şükretti

Marmara Belediyeler Birliği toplantısında, Erdek Belediyesinin borç miktarını öğrenen belediye başkanlarının kabus gibi şeklinde ifade kullanıp dehşete kapıldıkları öğrenildi.

Marmara Belediyeler Birliği toplantısında, Erdek Belediyesi`nin borç miktarını öğrenen belediye başkanlarının `kabus gibi` şeklinde ifade kullanıp dehşete kapıldıkları öğrenildi.
Marmara Belediyeler Birliği`nin geçtiğimiz ay Sapanca`da gerçekleşen toplantısında "Deprem felaketi, planlama, imar ve yapı kontrol" konuları tartışıldı.
Erdek Belediyesi`nin AK Partiden meclis üyesi aynı zamanda Marmara Belediyeler Birliği`nin iki temsilcisinden biri olan Turan Gün, çarpıcı açıklamalar yaptı.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın raporlu olması nedeniyle, Marmara Belediyeler Birliği toplantısına hem birlik üyesi hem de başkan vekili olarak katıldığını söyleyen, AK Parti Erdek Belediye Meclis Üyesi Turan Gün, toplantıya ara verildiği dakikalarda, kuliste görüştüğü belediye başkanlarının en büyük şikayeti, belediyelerin ağır borç yükünü dile getirmeleriydi.
Bir çok belediye başkanıyla görüşme imkanı bulduğunu anlatan Gün, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ve Savaştepe Belediye Başkanı Turgay Yüksel`le yaptığı sohbette, 52 bin nüfuslu Mudanya`da, belediyenin 33,5 milyon lira bütçesine göre belediyenin borcunun 6,5 milyon lira, 10 bin nüfuslu Savaştepe`de, belediyenin 10 milyon liralık bütçesine göre borcunun 9,5 milyon lira olmasından şikayetçi olan her iki belediye başkanlarına, 20 bin nüfusa sahip Erdek`te, belediyenin 3 yıl önce devraldığı borç rakamını 60 milyon lira olduğunu kendileriyle paylaştığında, her iki başkanın ağzından çıkan kelimenin `Kabus Gibi` olması ve ardından şükretmeleri çok ilginçti.
Belediyesi borçlu bir çok belediye başkanının, Erdek`in borç miktarını öğrenmelerinden sonra, borç yükü şikayetin den vazgeçip, mali durumlarına şükrettiklerini gözlemlediğini belirten Gün, "Mart 2009`dan bu yana işbaşında olan biz yerel yöneticilere, eski dönemden miras gibi bırakılan borçlar ödemeyle bitecek gibi değil" dedi.
Sapanca Güral Otelde düzenlenen toplantının ana gündemi deprem konuluydu. Ancak, kulislerde genellikle belediyelerin içinde bulundukları mali sıkıntılar konuşuldu şeklinde konuşan Gün, "Gemlik Belediye Başkanı`nın yaptığı konuşmasında, zeytin bölgesi olan Gemlik`te 3573 Sayılı Zeytin Kanunu`na göre yeni yerleşim yeri açılamadığını, mevcut mezarlık olarak kullanılan arazi zemininin sağlam, konut ve işyerlerinin ise çürük zemin bölgelere inşa edildiğini anlattığını ve ardından da, `ölülerimiz var çok güvenli yerde, dirilerimiz ise güvensiz yerde` şeklinde konuşmasını espriyle bitirdiğini" kaydetti.
Haber : Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli