Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur Manyastaydı

AK Parti  Genel Başkan Yardımcısı Uğur Manyastaydı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili A.Edip Uğur, AK Parti Milletvekili M. Cemal Öztaylan, DSİ Bölge Müdürü Yakup Başolun da katıldığı bir toplantıda sağ sahil sulama projesi...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili A.Edip Uğur, AK Parti Milletvekili M. Cemal Öztaylan, DSİ Bölge Müdürü Yakup Başol`un da katıldığı bir toplantıda sağ sahil sulama projesi kapsamında yer alan köylerin muhtarlarının sorunlarını dinlediler.   
Manyas ovası sol sahil sulama projesi yüklenici firma Özkar inşaatın ofisinde düzenlenen toplantıya, Manyas Belediye ve Sulama Birliği Başkanı Hasan Kahraman, İGM üyesi Serdar Erçel, AK Parti ilçe başkanı Fikret Altun, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç ile DSİ Bölge Müdürlüğü üst düzey yöneticileri ve proje kapsamı içinde kalan yedi köyün muhtarı katıldı.
Muhtarlar toplantıda sulama kanalları tamamlanan ve toplulaştırma işlemleri tamamlama aşamasında olan tarlalarının kendilerine biran önce teslim edilmesini ve yaşadıkları sıkıntıları anlattılar. Sorunları dinleyen Uğur "Hükümetimiz 44 yılda tamamlanır denilen bin göleti bin günde tamamlayarak tarih yazmıştır. Su berekettir, verim artıyor, biraz sabredin. Bunların projesinin yapılması lazım, programa alınması gerekiyor. DSİ frene basmıyor, gaza basıyor. Onun için mutlaka sıkıntılar olacaktır." dedi.
Öztaylan ise, Manyas barajı ve sulama projesine hükümetin büyük önem verdiğini kendilerinin de bu konunun takipçisi olduklarını söylerken "Bandırma`da üç tane gölet var, sulama yapılamıyor. Bunun değerini bilelim." dedi. 
DSİ 25.Bölge Müdürü Yakup Başol ise bazı köy muhtarlarının proje ile sulanması mümkün olmayan 7000 dekar alan için pompaj koyma isteklerinin mümkün olmadığını, barajın su miktarının belli oranda olduğunu, sulanamayan arazilerin önümüzdeki yıllarda yapılacak olan sol sahil sulama projesi kapsamında yararlanabileceğini söyledi. 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A.Edip Uğur ve AK Parti Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan daha sonra parti teşkilatını ziyaret ederek, partililerle görüştüler.
Belediye Başkanlığında Başkan Kahraman`dan ilçedeki yatırım ve çalışmalar hakkında da bilgi alan Uğur ve Öztaylan, Anadolu Lisesini de ziyaret ederek burada okul binasını gezip ilçe Milli Eğitim Müdürü Temiray Çelik ve okul müdürü Ayhan Demircan`dan bilgi aldılar. Uğur ve Öztaylan Darıca Köyünü de ziyaret ederek köy kahvesinde vatandaşlar ile sohbet edip sorunlarını dinlediler.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı