Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

AK Partili Uğur, Rotterdam Protokolünü yırtıp attı

AK Partili Uğur, Rotterdam Protokolünü yırtıp attı

AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur, dün düzenlediği basın toplantısında Rotterdam Limanı örnek alınarak Bandırma bölgesinde kurulmak istenen liman ile ilgili iyi niyet protokolünü yırtıp attı.

AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur, dün düzenlediği basın toplantısında Rotterdam Limanı örnek alınarak Bandırma bölgesinde kurulmak istenen liman ile ilgili iyi niyet protokolünü yırtıp attı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Karesi toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında Hollanda ile yaşanan siyasi krize değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Hollanda´nın Türkiye´ye, Bakanımıza, orada yaşayan Türklere karşı davranışlarını kabul etmek mümkün değil. Hepsini telin ediyoruz. Belki oradaki seçimler nedeniyle bunları abarttılar ama ne olursa olsun böyle bir hareketi tasvip etmediğimizi bendeBalıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ifade ediyorum? dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm´ün "Rotterdam anlaşmasını iptal edin" çağrısını hatırlatan Başkan Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaptığımız anlaşma iyi niyet anlaşmasıydı. Rotterdam ile kardeş şehir değiliz. Belediye Meclisi´nden geçen bir karar yok. Biz Rotterdam´a niye gittik? Çünkü oradaki liman dünyanın en iyi işletilen limanıydı. Onlardan bilgi almak için gittik. Balıkesir Büyükşehir ve Bandırma Belediyesi olarak, 29 Ocak 2016´da Port of Rotterdam iyi niyet anlaşmasını imzaladık. Bu anlaşma yasal bir taahhüt ya da yükümlülük getirmiyordu. Ben de şimdi bu anlaşmayı ortada iyi niyet olmadığı için yırtıyorum. İyi niyet anlaşması Rotterdam´lıların kötü niyetli olması nedeniyle iptal edilmiştir.?
Başkan Uğur, önümüzdeki 10 yıl içerisinde toplam 11 milyar Euro´luk yatırımı hedefleyen projenin başka ortaklarla yapılabileceğini açıkladı.
CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Bandırma bölgesine kurulmak istenilen liman ile ilgili olarak Rotterdam yönetimi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan iyi niyet anlaşmasının derhal iptal edilmesini istemişti.
Balıkesir´in AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur´a çağrıda bulunan Milletvekili Tüm, şunları söylemişti: "Bizler siyasi olarak rakip partilerde olsak da ülkemizin onuru söz konusu olunca her türlü siyasi rekabeti bir kenara bırakarak, ortak duruş gösterebilmeliyiz. Hollanda´nın hükümetimizin üyelerine karşı yaptıkları olumsuz tutumu kınıyoruz. Çünkü söz konusu bakanlar Türkiye Cumhuriyeti´ni temsil etmektedirler. Bizler bakanlara karşı yapılan bu haksız tutumu tüm Türkiye´ye yapılmış sayıyoruz. Ancak devlet arası karşılılık ilkesi gereği bizde Hollanda ile olan ilişkilerimizi yeniden gözden geçirmeliyiz. Bu kapsamda, AKP´den seçilen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur´u göreve çağırıyorum. Rotterdam yönetimi ile yapılan Bandırma bölgesinde kurulmak istenen liman ile ilgili iyi niyet protokolünü uluslararası basının önüne iptal edin. Gerekirse bunu Rotterdam´a giderek yapın. Bizler muhalefet olarak sizin yanınızda olacağız."

Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli