Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

AK Partiden Susurluk Şeker Fabrikası müjdesi

AK Partiden Susurluk Şeker Fabrikası müjdesi

Susurluk Şeker Fabrikası´nın çalışmaya başlaması bölgemizde tarım, hayvancılık, nakliye ve istihdam alanlarına büyük katkı sağlayacak.

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Av. Hasan Demirarslan, Susurluk Şeker Fabrikası´nın bu yıl üretime başlaması için başlatılan hazırlıkların hızla devam ettiğini söyledi.
Üretime geçmesiyle birlikte bölgemiz ekonomisine hayat vermesi beklenen Susurluk Şeker Fabrikası´nın son durumu ile ilgili basına bilgi veren AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demirarslan, ?Fabrikanın pancar ekim alanlarında bu yıl 1500´e yakın çiftçimize 400 bin ton kota tahsis edildi? açıklamasında bulundu.
Demirarslan, birkaç yıldır atıl durumda bulunan Susurluk Şeker Fabrikası´nın bu yıl kısa süre içinde üretime başlamasını beklediğini söyledi.
Eskişehir ve Ilgın Şeker fabrikalarından da pancar takviyesi yapılmak suretiyle Susurluk Şeker Fabrikası´nın bu yıl üretime başlaması için gereken, tamir, bakım ve revizyon gibi tüm hazırlıklar devam ettiğini belirten Demirarslan, Susurluk Şeker Fabrikası´nın kurulduğu 1955 yılından günümüze bölge çiftçisine kesintisiz pancar üretimi yaptırdığını ancak son yıllarda üreticilerin domates, biber, ayçiçeği, mısır gibi farklı ürünlere yönelmesi sonucu pancar üretiminin azalarak kapasitenin altında kaldığını, bu nedenle de fabrikanın son yıllarda işletmeye alınamadığını hatırlattı.
Susurluk Şeker Fabrikası´nın işletmeye alınmasının bölge ekonomisi için büyük önem taşıdığının altını çizen Demirarslan ?Fabrikanın çalışmaya başlamasıyla bölgemizde tarım, hayvancılık, sütçülük, nakliye ve istihdam alanlarında büyük katkı sağlayacak? dedi.
AK Parti´nin tüm Balıkesir milletvekilleri de Susurluk Şeker Fabrikası için ayağı kalkarken, AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan ise Susurluk Şeker Fabrikası hakkında yaptığı açıklamada ?Buna rağmen Susurluk Şeker Fabrikası ekim alanlarında 2016 yılında üretilen 96 bin ton pancar bedelinin tamamı olan 15 milyon 222 bin liranın 16 Ocak 2017 itibariyle üreticilere ödendiğini, fabrika´da çalışan 35 memur ve 374 işçinin mağdur edilmediğini ve ücretlerinin tamamının ödendiğini kaydetti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu