Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

AK Parti´den ?Katı Atık Bedeli? Açıklaması

AK Parti´den ?Katı Atık Bedeli? Açıklaması

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ), tüketilen suya katı atık bedelinin tahakkuk ettirilmesinin kendileriyle ilgili olmadığını bildirdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ), tüketilen suya katı atık bedelinin tahakkuk ettirilmesinin kendileriyle ilgili olmadığını bildirdi.
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever´de, konu hakkında yaptığı açıklamada katı atık bedellerine itirazın ilçe belediyelerine yapılmasını istedi.
Erdek´te BASKİ tarafından gönderilen bu ayki faturalarda katı atık bedeli de yer aldı. BASKİ tarafından su faturalarına yansıtılan katı atık bedeliyle ilgili bilgi veren AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, katı atık bedellerinin tamamının ilçe belediyelerine aktarıldığını belirterek, su faturalarında yer alan Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV)´ninde % 80´nin ilçe belediyelerine geri kalan % 20´lik oranın Büyükşehir Belediyesine aktarıldığını açıkladı.
Sever, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Katı atık bedelleri Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanarak 27 Ekim 2010 tarihli Resmi Gazete´de yayımlanan ve 27 Ekim 2011 tarihinde yürürlüğe giren ´Atık su altyapı ve evsel katı atık bertaraf tesisleri tarifesinin belirlenmesinde uyulacak usul ve esaslara ilişkin yönetmelik´ hükümleri çerçevesinde ilçe belediyeleri tarafından belirlenerek BASKİ´ye bildirilen tarifelere göre tahakkuk ettirilmektedir. Tahakkuk eden bedeller tahsil edilmesinden sonra olduğu gibi, ait olduğu ilçe belediyesine aktarılmaktadır. Katı atık ile ilgili her türlü itirazların, ilgili ilçe belediyelerine yapılması gerekmektedir."
Haber : Tuncay Ertan



murat alpoğan
19.04.2016 14:36:37
bensuya abone oldugumda su sözleşmesinde böyle maddeler bulunmuyordu atık su ile katı atığı ayrıştırıyormusunuz veçevre temizlik vervisni ekleyip %8 %18 AYRI AYRI KADEVE KOYUP VATANDAŞI NASIL SÖMÜRÜRÜZ DİYEMİ düşünüyorsunuz bu olayların aynısı dogal gaz ve elektirik faturalarındada uygulanmakta yazıklar olsun sizin belediyecilik anlayışınıza birde eger ilçe belediyelerle gürüşülecekse baski faturasına koyamazsınız

  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli