Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

AK Parti Milletvekilleri teşekkür için Erdek´te

AK Parti Milletvekilleri teşekkür için Erdek´te

Aydınlıoğlu, Muharrem İnce´yi istifaya davet etti

AK Parti Balıkesir Milletvekilleri ve İl teşkilatı 1 Kasım seçimlerinde alınan başarılı sonucun ardından ilçelere düzenledikleri teşekkür ziyaretlerine Erdek´le devam etti.
Ziyaretler kapsamında ilçemize gelen AK Parti Balıkesir Milletvekilli Ali Aydınlıoğlu, Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı ve Kasım Bostan ile seçimlerde Milletvekili adayı olan Mustafa Canbey, Hasan Demiraslan, Hasan Şafak, Hülya Kamçı ve beraberinde AK Parti İl yönetimi, kadın kolları ve gençlik kolları ile birlikte tam kadro olarak partililer ile kucaklaştı. Ziyarette il yönetimi, vekiller ve vekil adaylarının dilinden çıkan ortak cümle ?Erdek Belediyesini yapılacak ilk yerel seçimle geri alacağız? oldu.
AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan başkanlığında ilçemize gelen heyet seçim otobüsü ile vatandaşları selamlayarak parti binasının önüne geldi. Heyeti burada AK Parti Erdek İlçe başkanı Murat Sever, Erdek Belediye Meclisinin AK Partili üyeleri, Erdek Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Aysan ve partililer coşkuyla ve çiçeklerle karşıladı.
İlçe teşkilat binasının önünde kurulan platformda partililere hitap eden AK Parti Milletvekilleri ile 1 Kasım´da Milletvekili olan adaylar tek tek vatandaşlara teşekkür etti.
İlk olarak söz alan AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, Balıkesir´de kaybedilen 1 vekilin tekrar geri almasını bildiklerini belirttiği konuşmasında ?1 Kasım seçimlerinde partimize gönül vermiş neferlerin ve sayın vekillerimizin büyük çabasıyla yeniden tek başımıza iktidara geldik.
7 Haziran´da Balıkesir´de kaybettiğimiz 1 vekili 1 Kasım´da geri aldık. Tabii gönül isterdi ki 5, 6 hatta 8 vekil birden çıkaralım. Biz Erdek´te de partimizin oy oranını arttırmanın mutluluğunu yaşarken, yakaladığımız bu başarıyı 2019 yerel seçimlerinde Erdek Belediyesini geri alarak taçlandıracağız. Bu duygu ve düşüncelerle vekillerimize, vekil adaylarımıza ve il yönetimimize hoş geldiniz diyor vekillerimize görevlerinde başarılar diliyorum.? dedi.
Daha sonra AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan söz alarak 1 Kasım seçimlerinde Erdek´te oyunu arttıran ilçe teşkilatını tebrik ederken, AK Parti Erdek İlçe eski Başkanlarını da teker teker sayarak onore etti.
İl Başkanı Dinçer Orkan´ın konuşmasının ardından, 1 Kasım´da AK Parti´den milletvekili adayı olan ancak sıralamada geride kaldıkları için meclise gidemeyen Mustafa Canbey, Hülya Kamçı ve Hasan Demiraslan yaptıkları konuşmalarla partililere teşekkür etti.
İlk defa vekil seçilerek meclise gidecek olan AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan ise yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğe vurgu yaparken, Balıkesir´de elde edilen başarının asıl mimarlarının sıralamaya bakmaksızın çalışan ve seçilemeyen vekil adaylarına ait olduğunu söyledi.
Bostan ?8 vekil adayımızla birlikte son güne kadar ilçe ilçe, ev ev dolaşarak sıkmadık el çalmadık kapı bırakmadık. Milletimizle konuşurken AK Partili olsun olmasın hep gönül dilini kullandık ve işte bugün seçim sonucunu kutluyoruz. 1 Kasım da sizlerin yaktığı bu ampul sadece AK Partilileri değil tüm Türkiye´yi aydınlatacaktır. Bizlere vermiş olduğunuz destekten dolayı tekrar hepinizden Allah razı olsun diyor teşekkür ediyorum.? diye konuştu.
Çiçeği burnunda milletvekili Kasım Bostan´ın konuşmasının ardından Sema Kırcı söz alırken, ?Ben şahsen Bandırma´lıyım. Bana seçim süreci boyunca Bandırma ve Erdek´te AK Parti´nin işi zor dediler. Ama biz inatla çalıştık, çabaladık. Hep beraber çalışınca bakın sonuç ne oldu? İki ilçemizde de partimizin oylarını arttırdık. Biz 1 Kasım seçimlerinde partimiz için çalışmadık. Biz bu seçimlerde geleceğimiz için çalıştık. Milletimiz için çalıştık ve hep beraber olunca da bakın neleri başarabileceğimizi gördük ve anladık. Biz Balıkesir´de 8 vekil adayımızla birlikte bu işe baş koyduk ve 4 vekil 4 vekil adayımızla birlikte noktalıyoruz. Erdek´te de başta ilçe başkanımız olmak üzere tüm teşkilatın nasıl çalıştığını ben şahsen kendim gördüm. İşte bu inanç ve azimle yapılacak ilk yerel seçimlerde Erdek Belediyesini tekrardan AK Parti´ye kazandıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.? Şeklinde konuştu.
Teşekkür konuşmaları AK Parti Balıkesir Milletvekili Mahmut Poyrazlı ile devam etti.
Poyrazlı, partililere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi. ?Şu Erdek´e her geldiğimde coşku ve heyecanın artması beni son derece mutlu ediyor. 7 Haziran´da yaşanan olumsuz sonucun ardından Allah´ımıza hamdolsun ki bize 1 Kasım´da bu sevinci coşkuyu yaşattı. 1 Kasım´da alınan bu başarı için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Buradan sizlere şunları söylemek istiyorum. Erdek hepimizin Erdek´i kimse merak etmesin, Erdek´i öyle üç beş iş bilmeze teslim etmeyeceğiz. Yapılacak ilk yerel seçimde Erdek´in % 50 oy oranıyla bizim olacağının sözünü veriyorum sizlere.?
Ziyarette son olarak söz alan Ali Aydınlıoğlu ise muhalefeti eleştirirken, bir de CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce´den istifa etmesini istedi. Aydınlıoğlu yaptığı konuşmada ?Nereye gidersek, hangi ilçeyi ziyaret etsek böyle coşkulu kalabalıklar ile karşılaşıyoruz. Bize 1 Kasım´da şans tanımayanlara, 7 Haziran´da bizlerle koalisyon yapmak istemeyenlere seslenmek istiyorum buradan. İnsanın ayağına şans bir kez gelir. Sen yakaladığın bu şans ile 80 milletvekili sokacaksın meclise ve sonra görevden kaçacaksın. Eğer sen bu şansı değerlendirip bizimle hükümet kurmazsan bak millet bu 80 vekilin yarısını böyle alır elinden. 80 Milletvekili alınca sen her şeye hayır dersen millet de sana ilk fırsatta böyle hayır der işte. Diğer muhalefet partisine bakıyorsun olmayacak isteklerde bulunuyor bir diğerine bakıyorsun PKK terör örgütüne sırtını dayamış tehditler savuruyor. Ama halkımız 1 Kasım´da bunların hepsine Osmanlı tokatını attı ve AK Parti´yi yeniden tek başına iş başına getirdi. Ben buradan birde CHP´li Hüseyin Sarı´ya seslenmek istiyorum. Eğer bizi dinletiyorsa şuan, ajanlarını gönderdiyse buraya, gitsin partisinin Yalova Milletvekili Muharrem İnce´yi istifaya davet etsin. Muharrem İnce, AK Parti tek başına iktidara gelsin ben istifa ederim demişti. Gazeteciler de kendisine vekilliği bıraktıktan sonra ne işle uğraşacağını sormuş, kendisi de tavuk bakacağını ifade etmişti. İşte AK Parti % 49´la tek başına iktidarda. Buradan Muharrem İnce´ye sesleniyorum. Banvitt tavukların başına çoban arıyormuş Eğer erkeksen mertsen istifa edeceksin kardeşim.? dedi.
Konuşmaların ardından partilere ile vedalaşan milletvekilleri, vekil adayları ve il yönetimi daha sonra Gönen´e gitmek üzere ilçemizden ayrıldılar.
Haber : Taygun Ertan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli