Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

AK Parti Milletvekili Sema Kırcı: ?Yeni ve Güçlü Türkiye için Evet?

AK Parti Milletvekili Sema Kırcı: ?Yeni ve Güçlü Türkiye için Evet?

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, 16 Nisan´da gerçekleşecek referandum ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kırcı, ?Anayasa değişikliği milletimize 16 Nisan´da referandum yoluyla sunulacak. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesiyle hareket ediyoruz ve son sözü millete veriyoruz. İnşallah Türkiye´mizi istikrara kavuşturacak bu tarihi değişiklik aziz milletimizin de onayıyla hayata geçirilecektir." dedi.
Anayasa değişikliğinin Türkiye´de uzun zamandır farklı kesimlerce dile getirildiğini ifade eden Kırcı "Türkiye´nin Anayasa sorunu bugüne özgü bir konu değil. 1961 Anayasası ile milli egemenliği kısıtlayıcı bir uygulama başlatılmıştır. 1982 Anayasasını yapan askeri idare, Cumhurbaşkanlığına güçlü yetkiler vermiş, parlamenter sistemi yörüngesinden bilinçli olarak saptırmıştır. Mevcut Anayasa birçok sorunla bugüne kadar sistemin önünü tıkadı. Şimdi bu Anayasa değişikliği ile yeni ve güçlü Türkiye hedefimize kavuşacağız? dedi.
Anayasa değişiklik teklifinin aziz milletimizin onayını alması ile hızlı karar alan, hızlı icraat yapan ve bunun sonucunda da hızlı ekonomik büyüme sağlayan bir Türkiye´ye kavuşacağımızın altını çizen Kırcı, "HSYK, Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) olarak bir isim değişikliğine gidecek, üye sayısı 22´den 13´e düşürülecek, 4 üye Cumhurbaşkanı, 7 üye TBMM tarafından seçilecek. Burada Cumhurbaşkanının seçeceği üye sayısında herhangi bir değişiklik olmayacak. Ancak, bürokrasinin kendi içinden seçtiği üyeler yerine bu üyelerin TBMM tarafından seçilmesi söz konusu olacak. İlk defa HSK´ya TBMM üye seçecek. Öte yandan yargı alanında önemli bir reform yapılarak askeri yargı tamamen kaldırılacak ve sivilleşme adına önemli bir adım atılacak" dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli