Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

AK Parti Milletvekili Sema Kırcı, Engelliler Günü etkinliğinde

AK Parti Milletvekili Sema Kırcı, Engelliler Günü etkinliğinde

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle Bandırma Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene katıldı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle Bandırma Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene katıldı. Engelli Dernekleri ve engelli vatandaşlarla bir araya gelen, sohbet eden Kırcı, törende yaptığı konuşmada ?Ülkemizde engelli sayısı 4 milyon 876 bindir. Bu % 6,9´luk bir orana tekabül etmektedir. Engelli vatandaşlarımıza hizmet götürmek elbette bizim görev ve görevimizdir. 2002 yılında 1500 maddelik Türkiye´nin ilk engelliler hukukunu oluşturduk. 2002´de 5 bin 777 olan engelli memur sayısı, bu yıl Ağustos ayında yaptığımız atamalarla birlikte bugün 49 bin 264´e yükselmiştir. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ile bu yıl 498 engelli öğretmen atandı. 2017 Şubat ayında ise bin 500 engelli öğretmen ataması daha yapılacak. Müjdeyi buradan vermiş olalım. Engellilerimiz de dahil olmak üzere evde bakım hizmetlerinden faydalanan toplam kişi sayısı ise 475 bin 452´dir. Evinde yaşlı veya engelli olan yakınına bakanlara 924 lira yardım yapılıyor. Bugün özel eğitim okullarında, özel eğitim sınıflarında ve kaynaştırma sınıflarında 288 bin 489 çocuğumuz özel eğitimden faydalanıyor. İşitme engelli bireylerin acil bir sağlık sorunuyla karşılaştıklarında iletişim güçlüğü çekmemeleri için dünyada ilk kez "Sağlıkta Engelsiz Hizmet" projesi hayata geçirildi. Mobil acil sağlık ihbar uygulaması, işaret dilinde 7 gün 24 saat canlı destek merkezi ile hizmet veriyor. Diyanet İşleri Başkanlığının engelliler için belirlediği koordinatörler, görev aldıkları 81 ilde engellilerin dini vecibelerini yerine getirmeleri noktasında manevi rehberlik ve danışmanlıkta bulundu. Engelliler vatandaşlarımıza layık oldukları yaşamı sağlamak için uluslararası standartlarda uygulamalar yapıyoruz. Engelli kardeşlerimizin yalnızca bugün değil daima yanlarındayız? dedi.
Bandırma Engelliler Derneği´ni yeni binasında ziyaret eden Kırcı, Dernek Başkanı Erdal Dumrul ile engellilerin sorunlarını konuştu.
Kırcı ?İnşallah yeni mekânınızda hayırlı ve güzel işlere imza atmaya devam edersiniz? dedi. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli