Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

AK Parti İl Başkanı Başaran´dan Aşure Günü mesajı

AK Parti İl Başkanı Başaran´dan Aşure Günü mesajı

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran ?Muharrem Ayı insanlık için tarihi bir dönüm noktasıdır. Bir yanımız Aşure, bir yanımız Kerbela, bir yanımız yeni yıla merhaba, gün bir olma birlik olma günüdür.? dedi.

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran ?Muharrem Ayı insanlık için tarihi bir dönüm noktasıdır. Bir yanımız Aşure, bir yanımız Kerbela, bir yanımız yeni yıla merhaba, gün bir olma birlik olma günüdür.? dedi.
Başaran, Muharrem ayının 10. Günü olan Aşûre Günü´nün önemine dair açıklamada bulundu. Başaran, Muharrem ayının ve Aşûra Günü´nün Ümmet-i Muhammed için önemli bir ay ve gün olduğunu söyledi.
Muharrem ayının bereket ayı olmasının yanı sıra aynı zamanda bir matem ve hüzün ayı olduğunu ifade eden Başaran, ?Muharrem ayı her zaman bereketle anılsa da o gün gerçekleşen Kerbela Olayı, Ümmet-i Muhammedi´yeyi yasa boğmuştur. Hz. Peygamber´in biricik torunu Hz. Hüseyin (r.a) ve kendisiyle beraber Ehl-i Beyt´ten 72 kişinin Kufe şehri yakınlarında, günlerce susuz bırakıldıktan sonra, acı bir şekilde şehit edilmesi (10 Muharrem H.61/M. 1 Ekim 680.) muharrem ayının hüzünlü yanıdır. Bugün bu yaşanan elim hadise bütün Müslümanların ortak hüzün günüdür. Kerbela şehitlerimizi, bugün Aşûra Günü´nde rahmetle ve dua ile yâd ediyoruz.? dedi.
Muharrem ayının 10´uncu günü vesilesiyle birçok tarihi olayın hatırlandığını vurgulayan Başaran, ?Kerbela olayı Muharrem ayını bir mateme ve hüzün mevsimine dönüştürdü. Kerbela´dan almamız gereken nice mesajlar ve dersler vardır. Bunların en büyüğü, birlik, beraberlik ve kardeşliği muhafaza etmek, fitneye, ihanete, tefrikaya karşı uyanık olmanın hayati bir gereklilik olduğu gerçeğidir. Zulüm ve haksızlığın hayatı kuşattığı bir cahiliye döneminde Resul-i Ekrem Efendimiz ve ona tabi olanlar İslam´ın evrensel değerlerini yaşama ve yaşatma adına bir varoluş mücadelesi vermişlerdir. Hicret ile cahiliye karanlığından uzaklaşarak aydınlık bir çağın temellerini atmışlardır. Kuşkusuz hicreti bu açıdan okumak, bugün dünyamızı kuşatan her türlü kötülük, afet ve musibetle mücadele konusunda bizlere cesaret, feraset, basiret sağlayacaktır. Yaşadığımız zorlukların üstesinden gelebilmek, inanç, azim ve kararlılığımızı pekiştirecek, sorunlarımızın çözümü noktasında önemli ufuklar açacaktır. Bizlere düşen Müslümanların birliği ve dirliği için çalışmaktır. Ramazan´ı Şerif´ten sonra bizleri Muharrem´e eriştiren Rabbimize şükürler olsun. Can-ı gönülden dilerim ki; mübarek Muharrem ayında, tutulan oruçları Rabbim, katında kabul eylesin.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı