Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı: ?Belediye proje üretemiyor, yatırım yapamıyor?

AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı: ?Belediye proje üretemiyor, yatırım yapamıyor?

Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı, Grand Asya Oteli´ndeki % 50´lik payın Bandırma Belediyesi tarafından satışı nedeniyle Belediye Başkanı Dursun Mirza´yı eleştirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı, Grand Asya Oteli´ndeki % 50´lik payın Bandırma Belediyesi tarafından satışı nedeniyle Belediye Başkanı Dursun Mirza´yı eleştirdi. Bostancı, düzenlediği basın toplantısında, 2009 yılından beri yerel yönetimde iktidarda bulunan sosyal demokratların proje üretemedikleri gibi gelir bulmakta da zorlandıklarını öne sürerken, şunları söyledi:
?Dursun Mirza yönetimine, bir önceki Sedat Pekel yönetiminden 13 milyon lira para bırakıldığını biliyoruz. Ayrıca 8 milyon lira, özel bir bankadan kredi çektiler. Kale Grubu´na 13 milyon lira karşılığında arsa sattılar. Paşabayır´da, 4 milyon liralık arazi satışı gerçekleştirdiler. Şimdi de, 11,5 milyon liraya oteldeki hisselerini sattılar. Yani, bu satışlarla 18 ayda, 48 milyon lira gelir elde ettiler. Yeni yapılmakta olan pazar yeri için şu ana kadar 10 milyon liralık hak ediş ödediler. Biz, yatırım yapmak ve proje üreterek buralarda kullanmak şartıyla mülk satışına karşı değiliz. Ancak, bu satışlardan elde edilecek paraların çarçur edilmesine, bu gelirlerle delik ve açık veren bütçenin kapatılmasına karşıyız.?
Bandırma Belediyesi´nin, 110 milyon lira olarak belirlenen 2016 yılı tahmini bütçesinin tutmasının mümkün olmadığını öne süren Bostancı, ?Belediye, şu anda mülklerindeki kiraların ancak % 58´ini düzenli şekilde toplayabiliyor. Yaptıkları yıllık gelir tahsilatı ise 65 milyon lira. 110 milyon liralık bütçe nasıl tutacak?? diye sordu.
Belediyenin, son olarak eski köy, yeni kırsal mahallelerde ve 600 Evler Mahallesi´nde sattığı tarla ve arsaların bedelinin de 15 milyon lirayı bulduğunu vurgularken, ?Bu kadar geliri heba ettikten sonra görev sürelerinin sonunda sadece yeni pazar yerini bitirip başka hiçbir yatırım yapamaz veya proje üretemezlerse biz de, millet de onlardan hesap soracaktır? dedi.
Satılan otel hissesi ihalesinin de yasa ve yönetmeliklere uygun olmadığını öne süren AKP İlçe Başkanı Alp Bostancı, ?Son yıllarda Bandırma Belediyesi´ne tutunanın sırt yere gelmiyor? diye konuştu.
İLÇE YÜRÜTME KURULU
Bostancı, parti ilçe teşkilatının belirlediği yürütme kurulunu da açıkladı. Buna göre kurulda şu isimler yer alıyor:
Başkan: Alp Bostancı
Siyasi ve hukuk işleri: Yılmaz Özdemir
Teşkilat: Burak Tuzlu
Seçim İşleri: Mesut Tatlıdil
Tanıtım ve medya: Ömer Durna
Dış İlişkiler: İsmail Oktorvacı
Sosyal politikalar: Mehmet Doğan
Yerel politikalar: Mehmet Doğan
Yerel yönetimler: Nejan Nart Ünver
Ekonomi işleri: Abdullah Çolak
Halkla ilişkiler: Hasan Fahri Atlı
Mali ve idari işler: Tülay Vural
AR-GE: Faruk Erensoy
İnsan hakları: Mehmet Akif Dişlikçi
Çevre, şehir ve kültür: Ahmet Okbay
Genel sekreter: Halil Özümit
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli