Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, İstanbul Sultanahmet Meydanı´nda yaşanan patlamaya ilgili açıklama yaptı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, İstanbul Sultanahmet Meydanı´nda yaşanan patlamaya ilgili açıklama yaptı.

UNESCO Dünya Mirası Listesi yolculuğuna çıkan Ayvalık, her geçen gün bu hedefine bir adım daha yaklaşıyor.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Belediyesi UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetimi Birim Yöneticisi Yalın Tüzmen, Ayvalık Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ersin Pilas ve Gül Gürsoy UNESCO Milli Komisyonu Başkanı Prof.Dr. M.Öcal Oğuz ve komisyon üyesi Doç.Dr. Serhan Ada ile Ankara UNESCO Milli Komisyonu Hizmet Binası´nda bir araya geldi.
Burada gerçekleşen toplantıda Ayvalık´ın UNESCO Dünya Mirası süreci ile ilgili bilgiler Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer tarafından komisyona aktarıldı. Komisyon başkanı Prof.Dr. M.Öcal Oğuz, bu süreç ile ilgili Rahmi Gençer başkanlığındaki Ayvalık heyetine yöntem ve işleyiş hakkında bilgiler aktardı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık´ın UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesi halinde ilçede köklü bir değişimin yaşanacağını ve turizm alanında büyük gelişmeler ile canlılık olacağını bildirdi.
Ayvalık´ın UNESCO Dünya Mirası Listesinde hangi alanlarında yer alması gerektiğinin tartışıldığı Ankara´daki toplantıda bu sürecin ileriki faaliyetlerinin takvimi de belirlendi.
Haber merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli