Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

AK Parti Balıkesir Milletvekili Kırcı: ?Suriye asrın turnusol kağıdıdır?

AK Parti Balıkesir Milletvekili Kırcı: ?Suriye asrın turnusol kağıdıdır?

AK Parti Milletvekili Sema Kırcı, Suriye´yi asrın turnusol kağıdı olarak niteledi.

AK Parti Milletvekili Sema Kırcı, Suriye´yi asrın turnusol kağıdı olarak niteledi.
Kırcı, Suriye´de son 5 yılda yaşananlar insanlık adına pek çok dersler içerdiğini. Suriye üzerinden ortaya çıkan en önemli sonucun yüzyıllardır insanlığa referans olarak sunulan batı değerlerinin ve batı medeniyetinin iflası olduğunu belirtti.
Hiç bir medeniyetin vicdansızlık üzerinden devamını sağlayamayacağını ifade eden Kırcı "Tüm dünyanın gözleri önünde yüz binlerce masum insan öldürüldü. 20 bin çocuğun hayatını kaybetmesine sözüm ona modern dünya seyirci kaldı. İnsanlık, adeta yeniden karanlık çağlara geri döndü. Bundan tüm insanlığı kurtarmak ve yeniden ?değerler´ üzerine inşa edilen bir medeniyetin inşası için çalışmalıyız." ifadelerini kullandı.
AK Parti Balıkesir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Sema Kırcı Tügva (Türkiye Gençlik Vakfı) Türkiye Kadın koordinatörler toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.
Kırcı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "İnsana bakış da ve insanı ele alışta ortaya çıkan bu farklılık aslında medeniyet tasavvurlarına ve dünya görüşlerine de yansımıştır. Bu nedenle bugün Türkiye´nin Suriye konusunda insanca takındığı tavır ve konuyu ele alışına inat Batının yalnızca ?mülteci sorunu? vardır. Bu yüzden, yıllarca seyirci kalınan bir savaş, ancak mülteciler Avrupa kapılarına dayandığı zaman bir sorun olarak algılanmıştır. Bu yüzden, gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz ki Suriye, asrın turnusol kağıdı olmuştur. İnsanlığın asırlar sonra yeniden bir aydınlanma ihtiyacı içinde olduğu artık hakikattir ve bu sorgulamanın başlaması belki de bu denli ağır bir krizden insanlığın elinde kalan tek kazanç olacaktır."
Bu süreçte Tügva´ya önemli görevler düştüğünü kaydeden Kırcı, ?Tügva, bir iyilik hareketidir. Tügva, değerlerimizin genç nesillerce benimsenmesi ve yaşatılması anlamında yalnızca Türkiye genelinde değil, ülke sınırlarını aşan çalışmalar yapmaktadır. Tüm bu çabalar, insanlığın ümidi haline gelen yeni medeniyetin inşasında hayati öneme sahiptir." diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli