Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Aile Bakanından Akovaya cevap geldi

Aile Bakanından Akovaya cevap geldi

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, kadın konukevleri, şiddete uğrayan kadınların psiko-sosyal ve ekonomik sorunlarına destek olunabilmesi için çok önemli bir fonksiyonu yerine getirmektedir.

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, kadın konukevleri, şiddete uğrayan kadınların psiko-sosyal ve ekonomik sorunlarına destek olunabilmesi için çok önemli bir fonksiyonu yerine getirmektedir. Kadınlara varsa çocuklarıyla birlikte emniyetli bir ortamın sağlanarak, öncelikle can güvenliğinin temin edilmesi ve hayatlarına devam edebilmeleri için zaman vermesi açısından, her ilde ve nüfusun yoğun olduğu ilçelerde, kadın konukevlerinin kurulması gereklidir. Bu bağlamda verdiğim soru önergesine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin`den cevap geldiğini söyledi.
Bakanlığa Bağlı Sadece 55 Kadın Konukevi Var
Özel hukuk tüzel kişileri tarafından açılan kadın konukevi sayısı 3`tür. İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı ve Kadın Dayanışma Vakfı tarafından açılmıştır. Ankara, İstanbul ve Antalya illerinde faaliyet göstermektedirler.
Sadece 13 Belediye Kadın Konukevi Açmıştır
Belediyeler tarafından açılan kadın konukevi sayısı 28`dir. Bu kadın konukevleri 13 ilde (İstanbul, İzmir, Kocaeli, Düzce, Ankara, Mersin, Bursa, Eskişehir, Sakarya, Diyarbakır, Aydın, Afyon ve Antalya) bulunmaktadır. Belediyelerin kadın konukevi açmasını teşvik etmek için çalışmalar sürdürülmektedir.
Kadın Konukevi Bulunmayan İller
Adıyaman, Ardahan, Artvin, Bartın, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Elazığ, Gümüşhane, Iğdır, Hakkari, Karabük, Karaman, Kilis, Kırklareli, Mardin, Muş, Niğde, Osmaniye, Rize, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Zonguldak`ta kadın konukevi yoktur.
Bakanlığın kadın konukevlerine ayırdığı bütçe miktarı 13.721.000 TL`dir. Kadın konukevlerinde çalışan personel sayısı 668 kişi olup; çoğunluğu ön lisans ve lisans mezunudur. 
Ülke Genelinde Özel-Kamu Kadın Konukevi Toplam Kapasitesi 1931
Bakanlığa bağlı kadın konukevlerinin kapasiteleri 1243, belediyelere bağlı kadın konukevlerinin kapasiteleri 646, sivil toplum örgütlerine bağlı kadın konukevlerinin kapasiteleri 42 olmak üzere ülke genelinde toplam kapasite 1931`dir. Bakanlık her ilde en az bir adet kadın konukevi açmayı planlamaktadır.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli