Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ahşap rölyef sergisi açıldı

Ahşap rölyef sergisi açıldı

Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında, Ülkü Acar´ın ahşap rölyef-resim sergisi açıldı.

Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında, Ülkü Acar´ın ahşap rölyef-resim sergisi açıldı.
?Memleketimden İnsan Manzaraları? isimli serginin, Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi´nde açılış töreninde konuşan Balıkesirli sanatçı Ülkü Acar, sergide yer alan yapıtlarının tümünde Nazım Hikmet´in şiirlerine yer verdiğine işaret ederken, şunları söyledi:
?Ahşap rölyef, sıcak bir malzemedir. Üstünde başka hiçbir katkı ve boya yoktur. Tamamen doğaldır. Şiirin içinde müzik, tiyatro, koku, yani her şey var. Neden resim olmasın diye düşünerek, ahşap rölyeflerin içine Nazım Hikmet´in şiirlerini yerleştirdim. Nazım´ın şiirleri, benim yaşam biçimimi etkilemiştir. Onun yaşam sevgisi taşıyan şiirlerinde yılgınlık, küskünlük, düşmanlık yoktur. Barış vardır. Kuvay-ı MilliyeDestanı´nı da en iyi anlatan şiir, Nazım´ındır.?
Serginin açıldığı Bandırma´daki galerinin, Balıkesir merkez dahil bu ilin hiçbir ilçesinde bulunmadığına dikkat çeken Acar, ?Bandırma, Balıkesir´in en önemli ilçesidir? dedi. Acar, daha sonra Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Müdürü Funda Öztemel ile müdürlük bünyesinde görev yapan Zeynep Öktem´e teşekkür belgeleri verdi.
Ardından konuşan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma´da yıllardır kültür ve sanatın önünü açmak için çaba harcadıklarını vurgularken, şu değerlendirmede bulundu:
?Biz, demokrasi, eşitlik, adalet, barış ve kısacası yaşamın yanındayız. Bandırma´yı bir bütün olarak çağdaş bir kent yapmaya çalışıyoruz. Bandırma´da, içinde bulunduğumuz 2016´yı, proje ve atılım yılı yapacağız. Bu sergideki eserlerde şiirleri yer alan Nazım´ın izi, dünya durdukça sürecektir.?
Ardından, 104. kişisel sergisi açılan Ülkü Acar´a, Belediye Başkanı Mirza, plâket verdi.
Hâlen, Edremit´in Zeytinli Köyü´nde yaşayan, çalışmalarını Edremit ve Burhaniye´deki atölyelerinde sürdüren Ülkü Acar´ın sergisi 31 Ocak 2016 tarihine dek açık kalacak.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli