Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ahmet Şerif İzgören, salonu doldurdu

Ahmet Şerif İzgören, salonu doldurdu

Hikayenizin nasıl başladığı değil, nasıl bittiği önemlidir”

Bandırma Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenip konuşmacı olarak Ahmet Şerif İzgören'in katıldığı At Şu Adımı” isimli söyleşi büyük ilgi gördü. Salonda yer kalmayınca öğrenciler, sahne dahil basamaklara ve yerlere oturarak söyleşiyi izlediler. Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi salonunda gerçekleşip çok kalabalık bir öğrenci topluluğunun yanı sıra Dekan Prof. Dr. Mehmet Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Pircioğlu ve Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin'in de izlediği söyleşiden önce açış konuşmasını Bandırma Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gizem Ozar Us yaptı. Ardından konuşmasını yapan Ahmet Şerif İzgören, yaşam mücadelesinde başarılı olmak için emeğin ve vefanın önemli olduğuna işaret ederken, şunları söyledi:
Yaşamdaki hikâyenizin nasıl başladığı değil, nasıl biteceği önemlidir. Ancak ülkemizde ne yazık ki kimse işini ciddiye almıyor ve emek harcamıyor. Eğitim, bilgi empoze etmek değil, insanların hayâl gücünü belirlemektir. Emek, değerlidir ve anahtarı bilgidir. İnsanın, kendisine yapacağı en önemli yatırım, bilgidir. Girişimciliğin anahtarı planlamadır. Karakterli kişi ise ülkeye yararlı hizmetler vermek için çaba harcayandır.”
Ülkemiz toplumunun televizyon izleme oranının % 94, kitap okuma oranının ise yalnız % 4 olduğuna dikkati çeken İzgören, her gün, Almanların, bir kitabın sayfasını açma oranının % 24, Japonların % 14, ABD'lilerin % 12, Türklerin ise on binde bir olduğuna işaret etti. Türk insanının, günde 5 saat televizyon izlerken, ülkemizde bir kişinin yılda kitap okumaya yalnızca 6 saat ayırmasının düşündürücü olduğunu vurgularken, % 57'si layıkıyla çalışmayan, iş ahlakına ve emeğe önem vermeyen ve dürüst davranmayan bir ülkede yaşıyoruz” dedi.
Söyleşinin sonunda Bandırma Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gizem Ozar Us, Ahmet Şerif İzgören'e buket verdi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli