Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ahmet Batu'dan şiir şöleni

Ahmet Batu

Bandırma Belediyesi'nin Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Belediye Nikah Salonu'nda düzenlediği, Ahmet Batu'nun ‘'Ey Hayat'' adlı şiir kitabının imza günü ve söyleşi programı ilgi gördü.

Bandırma Belediyesi'nin Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Belediye Nikah Salonu'nda düzenlediği, Ahmet Batu'nun ‘'Ey Hayat'' adlı şiir kitabının imza günü ve söyleşi programı ilgi gördü.
1950 yılında Bandırma'da doğan çocukluk ve öğrenim hayatı ile , gençliğini Bandırma'da geçiren Batu, önce şiire nasıl başladığını anlattı. Sanatçı daha sonra Gözde Aglı'nın klasik gitarı eşliğinde okuduğu kendi şiirleri ve bestelenen eserleri ile salonda bulunanlardan alkış aldı. Etkinliği Milletvekili Namık Havutça, Belediye başkanı Dursun Mirza, eski belediye başkanlarından Sedat Pekel, Milletvekili adayı Mehmet Tüm ile çok sayıda sanatsever izledi.
Şiir Yolcuları adına söz alan Mimar Seyfettin Ertekin, şiir yolculuğunu Ahmet Batu ile birlikte sürdürdükleri bilgisini verdi..Ertekin, ‘' Mutluyuz onunla birlikte olmaktan, ben onun şiirlerini severek okuyorum. Ruhuna şiirin kanadı değmiş birinin şiirden uzak kalması mümkün değil. Kötülüklerle savaşır şair. Ve şiirde hayat vardır. Evren vardır. Yaşam gücü vardır. İnsan vardır. ‘'dedi.
Belediye Başkanı Dursun Mirza'da etkinliğin sonunda çok güzel bir-buçuk saat getirdiğine işaret ederek. ‘' Damağımızda müthiş bir tat kaldı. Ben onun için şairimiz, 3. Kitabının bizlere burada sunan Ahmet Batu'ya çok teşekkür ediyorum. Bandırmalılar olarak gerçekten , son dönemde kültürde, sanatta önemli atılımlar yapıyoruz. İyi ki varsın Ahmet abi, iyi ki Bandırmadasın .İyi ki bizimlesin.İyi ki bu kitapları yazmışsın.Bugün biz bir imza günü ve söyleşiye gelmiştik ama, sanat şöleni ile karşılaştık.'' dedi. Mirza daha sonra Ahmet Batu'ya gününü anısına bir plaket sundu. Söyleşi sonunda sanatseverler Ahmet Batu'un son eseri olan ‘'Ey Hayat'' adlı kitabı imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdular.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Ahmet Batu’dan şiir şöleni
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false