Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ahmet Yılmazdan ilk kitap

Ahmet Yılmazdan ilk kitap

Bandırmada yaşayan emekli öğretmen Ahmet Yılmaz, ilk kitabını yayınladı. Yılmaz, İki Ülke Bir Hayat ismini taşıyan 415 sayfalık kitabının önsözünde şunları söyledi:

Bandırma`da yaşayan emekli öğretmen Ahmet Yılmaz, ilk kitabını yayınladı. Yılmaz, "İki Ülke Bir Hayat" ismini taşıyan 415 sayfalık kitabının önsözünde şunları söyledi:
"Atalarımdan kalan çok sayıda yazılı kaynağın bulunmaması ve bundan sonra gelecek neslimin atalarının nerelerden geldiğini, neler çektiğini öğrenebilmesi beni bu kitabı yazmaya yöneltti. İki ülke arasındaki sistematik farklar ve bu farkların Bulgaristan`da yaşayan Türk halkını ne çeşit zorluklarla karşı karşıya bıraktığını, bu zorlukların tanığı bir göçmen olarak kitabımda anlatmayı bir görev kabul ettim. 1950`de, Bulgaristan`da başlayan yaşantımın, 1989 göçüyle Türkiye`de nasıl ve ne koşullarda sürdüğünü okuyacağınız bu kitapta, ayrıca ailemi, dostlarımı, köyüm Hüseyinler`i, BAL-GÖÇ Derneği`ni ve tatlı sohbetlerle şekillenmiş öykülerini de bulacaksınız."
1950 yılında, Bulgaristan`ın Osmanpazar ilçesine bağlı Hüseyinler Köyü`nde doğan Ahmet Yılmaz, 1989 yılında, "zorunlu göç" kapsamında, Bandırma`ya geldikten sonra Gönen`in Üzümlü Köyü`nde öğretmenliğe başladı. Ardından yine aynı ilçeye bağlı Buğdaylı Köyü`nde öğretmen olarak görev yapan Yılmaz, daha sonra atandığı Bandırma 100. Yıl İlköğretim Okulu`nda 15 yıl çalıştı. Bu okuldan emekliye ayrılan Ahmet Yılmaz, iki dönem olmak üzere beş yıl süreyle BAL-GÖÇ Bandırma Şube Başkanlığı görevinde bulundu.
Yılmaz, iki yeni kitabının hazırlıklarını da sürdürdüğünü belirtti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli