Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ahmet Eraydından ilk roman: Pirina

Ahmet Eraydından  ilk roman: Pirina

Edincik doğumlu Eraydın, Erdekte yaşıyor

Edincik doğumlu Eraydın, Erdek`te yaşıyor
Bandırma`ya bağlı Edincik beldesinde, 1953 yılında doğup, hâlen yaşamını Erdek`te sürdüren Ahmet Eraydın`ın ilk romanı "Pirina", okurlarla buluştu.
"İkinci Adam Yayınları" tarafından basılıp, 403 sayfadan oluşan Pirina, "dönem kitabı" olarak raflardaki yerini aldı. 
İstanbul`da D&R mağazaları, Mephisto ve Seyhan Kitapçısı, İdefiks internet kitap yurdunda indirimli, Ankara`da Dost Kitabevi, İzmir, Antalya, Mersin ve Adana`da Kitapsan, Bandırma`da Ozan Sanat Evi ve Erdek`te Ekin`de satışa sunulan roman, 1970`li yıllardan, 12 Eylül 1980 darbesine uzanan döneme tanıklık eden küçük burjuva kökenli bir grup genç insanın; işkenceler, mahpusluklar, siyasal cinayetler ve aşk dolu yaşamlarına kendi iç dünyalarından gerçekçi bir çizgide dokunuyor. Pirina, böylece yeni bir yazarın, edebiyatımıza adım atışını müjdeliyor.
 Bandırma Şehit Mehmet Gönenç Lisesi`nden sonra İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi`ni bitiren Ahmet Eraydın, yıllardır edebiyat ve sanatla iç içe bir yaşam sürüyor.
Eraydın, akıcı ve çarpıcı bir dille kaleme aldığı Pirina`nın ardından yeni roman ve şiir kitabı çalışmalarını da sürdürüyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false