Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

AHMET AKIN: TOPLU TAŞIMAYA ÇAĞ ATLATACAK HER YERE KESİNTİSİZ ULAŞIM GELİYOR

AHMET AKIN: TOPLU TAŞIMAYA ÇAĞ ATLATACAK HER YERE KESİNTİSİZ ULAŞIM GELİYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, Balıkesir’de toplu taşımaya çağ atlatacaklarını söyledi. Akın, “Büyükşehir’in verdiği ulaşım hizmeti gelişecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, Balıkesir’de toplu taşımaya çağ atlatacaklarını söyledi. Akın, “Büyükşehir’in verdiği ulaşım hizmeti gelişecek. Güney Marmara’dan Körfez’e, kırsal mahallelerden kent merkezine kadar herkesin şikayetçi olduğu toplu taşıma bizimle çağ atlayacak. Kesintisiz ulaşım dönemi başlayacak” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Adayı Ahmet Akın, Balıkesir’deki toplu ulaşım hizmetlerinin, vatandaşların ihtiyaçları esas alınarak, şehrin dört bir yanında adaletli şekilde hizmet vereceğini açıkladı. Ahmet Akın, “Toplu ulaşım, devletin vatandaşına sunması gereken önemli bir hizmet. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası diyor ki, ‘Herkes seyahat hürriyetine sahiptir’ Burada Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin de bir Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı var. Bu başkanlığın görevi de toplu taşıma hizmetlerini belediye üzerinden uygulamaya koymak. Kanunlar, ulaşım hizmetini yerine getirmesi için yetkiyi Büyükşehir'e vermiş. Bu işi Balıkesir’de çözecek olan tek merci Büyükşehir Belediyesi. İşte bu noktada, geçmişten bugüne yapılan uygulamaların vatandaşın derdine derman olmuş mu, olmamış mı? Buna bakmak gerekiyor. Balıkesir’in neresine gitsem ulaşımla ilgili şikayetler arkası arkasına sıralanıyor. Güney Marmara’dan Körfez’e, kırsal mahallelerden kent merkezlerine kadar hemşerilerimin ortak bir şikayeti var. ‘Toplu ulaşım hizmeti yetersiz’ diyorlar. Şoför esnafımız da tarifelerden memnun değil. Bunu kimse yeni söylemiyor. Senelerdir var olan sorunlar. Şehri bugün yönetenler, geride kalan 5 yılda ulaşım sorununu çözebilirlerdi, çözmemişler. Hem şoför esnafımızı hem de vatandaşımızı mutlu edecek şekilde bu sorunu çözmek Ahmet Akın’a nasip olacak” diye konuştu.

KAPSAMLI ÇALIŞMALAR HAZIR
Hemşerileriyle hem şehir merkezlerinde hem de kırsal mahallelerde bir araya geldiğini söyleyen CHP’li Akın, “Balıkesir’de toplu ulaşım hizmetlerine çağ atlatmak için kapsamlı çalışmalarımız var. Buna uzun süredir hazırlanıyoruz. Şimdi gittiğim her yerde toplu taşımayla ilgili şikayetleri dinliyorum. Balıkesir’de herkesin bu konuda derdi var ama kimse umutsuz olmasın, bu dertlerin dermanı Ahmet Akın’da var. Bandırma’daki hemşerim diyor ki, ‘Bize küçücük minibüsler gönderildi, buradaki yolcu kalabalığını taşımıyor. İçinde sıkışmaya da razıyız ama binemiyoruz.’ Şehir merkezindeki hemşerim diyor ki, ‘İşe gidiş saatinde mahallemden çok seyrek otobüs geçiyor. Kaçırdım mı arkasından geleni çok uzun süre beklemem gerekiyor.’ Kırsal mahallelerdeki hemşerilerimin derdi çok daha büyük. Balıkesir’de toplu taşıma hizmetinin hiç uğramadığı köylerimiz var. Bunlar uzak köyler de değil. Balıkesir’in yanı başında bile bu durumda olanlar var” ifadelerini kullandı.

ŞİKAYETLER SIFIRA İNECEK
“Vatandaşımızın derdinin sadece takipçisi değil sahibi olacağım” diyen Akın, “Balıkesir Büyükşehir’in bütçesini, emin ellerde doğru ve planlı şekilde yöneteceğiz ve ulaşım sorununu da çözeceğiz” dedi. Balıkesir’de ulaşımla ilgili şikayetleri sıfıra ineceğini vurgulayan Akın,
“Benim içim Balıkesir sadece Paşa Camisi’nin çevresinde ibaret değil. Balıkesir çok büyük bir coğrafya. Biz her noktaya eşit hizmet götüreceğiz. Vatandaşımız şehrimizin sınırları içerisinde bir yerden başka bir yere gitmek istediğinde güçlükle karşılaşmayacak, uygun fiyatla seyahat edecek, her yere ulaşabilecek. Tüm bunlar güven içerisinde olacak. Şoför esnafımız da zarar etmeyeceği kazancı sağlayacak. Bunu bizim belediyelerimiz her yerde uyguluyor. En önemli kısmı ise bu süreçte hiçbir çalışma ezbere yapılmayacak. Şoför esnafımız, vatandaşımız, uzmanlarımız sorunları ve çözüm seçeneklerini birlikte konuşarak değerlendirecek. Tüm tarafların memnun olacağı, kimseyi mağdur etmeyecek ideal ulaşım sistemini Balıkesir’de en kısa sürede hep birlikte kullanmaya başlayacağız. Şikayetler sıfıra inecek” dedi.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı