Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ahmet Akın, vatandaş ete hasret kaldı

Ahmet Akın, vatandaş ete hasret kaldı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ?Et fiyatları tavan yaptı, vatandaş ete hasret kaldı.? dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ?Et fiyatları tavan yaptı, vatandaş ete hasret kaldı.? dedi.
Akın, ?Bu ülkede vatandaş ağzına bir lokma et girsin diye Kurban Bayramı´nı bekler hale getirildi? diyerek tepki koydu.
Akın, ayrıca ?Türkiye, nüfusu devamlı artan bir ülke olduğu için et ithalatı yeterli çözüm değildir. Bunun için sürdürülebilir ve kalıcı hayvancılık politikaları oluşturulması gerekiyor? görüşünü savundu.
Akın, son günlerde ülke kamuoyunu meşgul eden et fiyatlarındaki artışa ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, ilgili kuruluşların rakamlarına göre, ülke genelindeki kesimhanelerde Ocak ayında kilogramı 20 lira olan yağsız dana etinin, Temmuz ayının sonunda 25 liraya kadar ulaştığına dikkat çekti.
Akın, et fiyatlarının perakende piyasasında da 40 liraya kadar ulaştığına vurgu yaparken şunları söyledi: ?Et fiyatları tavan yaptı, vatandaş ete hasret kaldı. Vatandaş ağzına bir lokma et girsin diye Kurban Bayramı´nı bekler hale getirildi. Türkiye, nüfusu devamlı artan bir ülke olduğu için et ithalatı yeterli çözüm değildir. Bunun için sürdürülebilir ve kalıcı hayvancılık politikaları oluşturulması gerekiyor. Türkiye en pahalı etin tüketildiği ülkelerden biridir. Bu durumdan en fazla zararı tüketici görüyor. Oluşturulacak ve uygulanacak nitelikli ve kalıcı hayvancılık politikalarıyla daha uygun fiyatlarla ve daha güvenilir et tüketebiliriz.?



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false