Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

AHMET AKIN İSPANYOL KANALINA KONUŞTU

AHMET AKIN İSPANYOL KANALINA KONUŞTU

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın İspanya´da yayın yapan RTVE kanalında canlı yayına telefonla bağlanarak soruları yanıtladı.

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın İspanya´da yayın yapan RTVE kanalında canlı yayına telefonla bağlanarak soruları yanıtladı. Türkiye´de yaşanan darbe girişimine ilişkin soruları yanıtlayan Akın şöyle konuştu;
?15 Temmuz gecesi Cumhuriyet tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış FETÖ terör örgütüne mensup bir çete, bir terörist grup ülkemizin parlamentosunu bombalamış, halkın üzerine ateş açmıştır. Bu hain örgüt başta halkımız olmak üzere tüm siyasi parti ve kuruluşlarımızın kararlı karşı duruşu sayesinde amacına ulaşamamıştır. Bu saldırılarda güvenlik güçlerimizden ve sivil halktan çok sayıda yurttaşımız şehit edilmiştir. Bu kalkışmada Türkiye demokrasisi çok önemli bir sınav vermiştir. İktidarı ve muhalefeti ile tüm demokrasi güçleri bu girişime bir ulusal beraberlik anlayışı içerisinde karşı durmuştur. Bu darbe girişiminin sorumluları, katılanlar, planlayanlar Türk adaletine hesap vereceklerdir. Hukuk devleti anlayışı çerçevesinde yargılanacaklar ve hak ettikleri cezalara çarptırılacaklardır? dedi.
AB çevrelerince Türkiye´de yaşanan sürece ilişkin yapılan açıklamalar konusunda görüşleri sorulan Balıkesir Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Akın ?AB demokrasi ve özgürlükler konusunda çok önemli kriterlere sahip ve biz de bu yüzden AB üyesi olma çabası içerisindeyiz. Bu amaçla katılım müzakereleri yürütüyoruz. Türkiye´de yaşanan bu darbe girişimi parlamenter demokrasimize ve özgürlüklere karşı yapılmıştır. Ülkemizde demokrasi ve özgürlük alanının genişletilmesinden yanayız ve bunu da her fırsatta dile getiriyoruz. Ben demokrasiden ve özgürlüklerden yana olan AB´nin demokrasisini ve özgürlüklerini koruma mücadelesi veren Türkiye´yi anlayacağını düşünüyorum? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli