Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ahilik Haftasında Pilav Hayrı yapıldı

Ahilik Haftasında Pilav Hayrı yapıldı

Edremit Oto Tamircileri Odası Ahilik Haftası kapsamında pilav hayrı yaptı.

Edremit Oto Tamircileri Odası Ahilik Haftası kapsamında pilav hayrı yaptı.
Edremit'te her yıl düzenlenen Ahilik Haftası etkinliği bu yılda geleneği bozmadan devam etti.
Edremit Oto Tamircileri Odası tarafından yapılan açıklamada, Ahilik, Hacı Bektaş-ı Veli'nin düşünce ve tavsiyeleriyle harmanlanıp bunun üzerine kurulan bir esnaf dayanışma teşkilâtı şimdi ki adıyla esnaf odasıdır. Ahilik iyi ahlakı, doğruluğu, kardeşliği, yardımseverliği kısacası bütün güzel özellikleri kendi bünyesinde bulunduran bir esnaf kültürüdür. Bu nedenle her yıl aksatılmadan yapılan ve geçmişten günümüze kadar aktarılan bu kültür kendi benliğini kaybetmeden esnaflar arasındaki kardeşlik duygusunu ön plana çıkartıyor.” ifadelerine yer verildi.
Duaların okunduğu yemeklerin yendiği hayra Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Oto Tamircileri Odası Başkanı Burhan Turan, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, esnaf odaları başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka kardeşlik, yardımseverlik, iyilik, doğruluk gibi her insanın kendisinde araması gereken esas kavramları buluşturan alçak gönüllüğü, güzelliği temsil eden bu geleneğin devam etmesini diledi.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli