Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Agalday, yüreklere su serpti Marmarada büyük deprem beklenmiyor

Agalday, yüreklere su serpti Marmarada büyük deprem beklenmiyor

Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday, Marmara Bölgesinde büyük bir deprem beklemediklerini öne sürüp, depremlerin şiddeti büyüdükçe ön belirtileri de o kadar erken ortaya çıkıyor.

Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday, Marmara Bölgesinde büyük bir deprem beklemediklerini öne sürüp, depremlerin şiddeti büyüdükçe ön belirtileri de o kadar erken ortaya çıkıyor. Örneğin 7 büyüklüğündeki bir depremin ön belirtileri 1,5 veya 2 ay öncesinden başlıyor hatırlatması yaptı.
Manyas İlçesinde Temmuz 2012 ayında meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremi 10 gün öncesinden, 19 Ekim günü İstanbul Büyükçekmece deki 3,8 büyüklüğündeki depremi 6 gün önce tahmin ederek tüm dikkatleri üzerine çeken Agalday, Tekirdağ`daki Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonları ile Ege Denizinde meydana gelen depremi 23 gün önce tahmin ettiklerini, dolayısıyla Bursa-Nilüfer İlçe Sivil Savunma Müdürlüğü bünyesindeki deprem öncü istasyonunda Marmara Bölgesinde olabilecek büyük bir deprem için uyarıda bulunmayı da ihmal etmedi.
Agalday, "Şu an yaptığımız araştırmalarımıza göre herhangi bir büyük depremin habercisi yok ama Marmara Bölgesinde her zaman 4`ün üzerinde deprem olabilir çünkü yerin yapısı buna müsaade ediyor" dedi.
Marmara`da büyük bir depremin işaretlerini görmediklerini kaydeden Agalday, depremlerin şiddeti büyüdükçe ön belirtileri o kadar erken ortaya çıkıyor. Ön belirtileri aylar öncesinden başlayabiliyor. Mesela 7 büyüklüğündeki bir depremin ön belirtileri 1,5 veya 2 ay önce başlıyor. İstanbul, Tekirdağ, Simav ve Bursa`daki 18 deprem öncü izleme merkezinde yer sarsıntılarını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli