Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ağaç, sergide dile geldi

Ağaç, sergide dile geldi

Cengiz Dönmezin ağaç oyma heykel sergisi ilgi gördü

Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında açılan ağaç oyma heykel sergisi beğeni topladı.
Mustafa Kemalpaşa doğumlu olup, 25 yıl Susurluk Ziraat Bankası`ndaki veznedarlık görevinin ardından emekliye ayrılan ve hâlen yaşamını Susurluk`ta sürdüren Cengiz Dönmez`e ait bulunan sergi, Bandırma Belediyesi Kültür Sanat Merkezi`nde sanatseverlerle buluştu.
17 Aralık 2012 tarihine dek açık kalacak serginin açılış töreninde konuşan Dönmez, yapıtlarını, en az üç aylık çalışmalar sonucunda ceviz ağacı üzerine, tek parça olarak yaptığını vurgularken, şunları söyledi:
"Bu sergimde, 20`nin üzerinde yapıtım yer alıyor. Yapıtlarımın tümü hayâl gücüne dayalı olup, modelsiz ve özgündür. Yalnızca, tarihimizle ilgili olarak oluşturduğum yapıtlar için tarihi fotoğraflardan yararlanıyorum. Bu yapıtlarımda, gençlerimize Kurtuluş Savaşı`mızı, Cumhuriyetin kazanımlarını anlatmaya çalışıyorum. Daha önce Bursa, Mustafa Kemalpaşa, Burhaniye ve Susurluk`ta açtığım sergilerin ardından şimdi de Bandırma`da bulunmaktan mutluyum. Bu serginin açılmasına büyük desteği nedeniyle Bandırma Belediyesi`ne teşekkür ediyorum. Şimdi sözü, ağaçlara bırakalım, onlar, size kendilerini anlatsınlar."
Belediye Başkanı Sedat Pekel de konuşmasında, taş ve ahşabın oyulmasıyla yaratılan yapıtlarda en küçük bir hata payı bile bulunmadığının altını çizerken, "Bu sanatta başarılı olmak için sevgi ve emek gereklidir. Bandırmalılar istedikçe, bu çeşit kültür ve sanat etkinliklerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu. Pekel, ardından, sergiyi açan Cengiz Dönmez`e bir plâket verdi.
Dönmez`in, sanat çalışmalarını hâlen Susurluk`ta, Ahşap ve Sanat Evi`nde sürdürdüğü öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli