Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ağaç Kesme kursunu bitiren kursiyerlere belgeleri verildi

Ağaç Kesme kursunu bitiren kursiyerlere belgeleri verildi

Edremit Halk Eğitimi Merkezi´nin Arıtaşı Mahallesi´nde açtığı ?Ağaç Kesme ve Boylama? kursunu tamamlayan kursiyerlere belgeleri dağıtıldı.

Edremit Halk Eğitimi Merkezi´nin Arıtaşı Mahallesi´nde açtığı ?Ağaç Kesme ve Boylama? kursunu tamamlayan kursiyerlere belgeleri dağıtıldı. Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere belgeleri Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı tarafından verildi.
Arıtaşı Mahallesi´nde ki okulun bahçesinde düzenlenen törende bir konuşma yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar, 7 Ocak ile 12 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen kursa 27 kursiyerin katıldığını belirterek toplam 56 saat süren kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlerin belge almaya hak kazandığını ifade etti.
Arıtaşı Mahallesi Muhtarı Ali Yavuz Tumay, köylerinin ormanla iç içe olduğunu belirterek ?Son yıllarda azalma olsa da yıllardır orman işi ile uğraşıyoruz. Bu eğitimler ile doğru bildiğimiz birçok şeyin yanlış olduğunu öğrendik. Yaptığımız işin kendimiz ve birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız için ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha fark ettik. Aldığımız eğitim ile ağaç kesme işinin daha dikkatli bir şekilde kurallarına uygun şekilde yapılması gerektiğini öğrendik.? dedi.
Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı´da yaptığı konuşmada yetişmiş insan gücünün çok önemli olduğunu belirterek ilçede yaygın eğitim olarak toplam 286 kurs açıldığını ve bu kurslara 6 bin 300 kişinin katıldığını söyledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı