Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

“Afet Farkındalık Çalıştayı” sonuç raporu açıklandı

“Afet Farkındalık Çalıştayı” sonuç raporu açıklandı

Bandırma’da 19 Şubat 2022’de gerçekleştirilen “ Afet Farkındalık Çalıştayı” nın sonuç raporu açıklandı. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Bandırma Belediyesi ve Bandırma Kent Konseyi işbirliğiyle gerçekleşip, 60 kişinin katıldığ

Bandırma’da 19 Şubat 2022’de gerçekleştirilen “ Afet Farkındalık Çalıştayı” nın sonuç raporu açıklandı. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Bandırma Belediyesi ve Bandırma Kent Konseyi işbirliğiyle gerçekleşip, 60 kişinin katıldığı çalıştayın sonuç raporu, basın toplantısıyla duyuruldu.
Rapor hakkında önce Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, ardından da Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Aydın bilgiler verdi.
19 Şubat 2022 de, üç temel başlık üzerinden katılımcılara uyguladıkları anket bulgularına göre, deprem konusunda bilgili olduklarını düşündükleri kişilerin yanıtlarından, “doğru sandıkları, çok yanlış düşüncelere” ulaştıklarını vurgulayan Aydın, şunları söyledi:
“Bu çalıştayın amacı, afet konusuna farkındalık yaratmak ve afet bilincini artırmaktır. Biz, bir mum veya ışık yakıyoruz. Bundan sonrası yöneticilerimizin ve vatandaşlarımızın önlem almasına bağlıdır. Raporumuzda 20’nin üzerinde önerimiz var. Ama en önemlisi, vatandaşlarımızda afet bilinci eğitiminin gerektiğidir.”
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı