Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Afet durumunda okullar hastane olacak

Afet durumunda okullar hastane olacak

Afet durumunda ilçemizdeki tüm okul binaları da hastane olarak kullanılabilecek.

Afet durumunda ilçemizdeki tüm okul binaları da hastane olarak kullanılabilecek.
Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Yerel Düzey Sağlık Hizmet Grubu Operasyon Planı protokolü imzalandı. İmzalanan protokolle, afet ve olağanüstü durumlarda ildeki mevcut hastanelerin kullanılamaz duruma gelmesi halinde, Milli Eğitim Okulları´nın sağlık tesisi haline getirilerek kesintisiz sağlık hizmeti vermesi kararlaştırıldı.
Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, herhangi bir afet durumunda sağlık tesislerinde yatak ihtiyacı oluşması halinde Milli Eğitim Müdürlüğü´ne bağlı okulların hastane olarak hizmet vereceğini açıkladı.
İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ise eğitim yuvası olan okulların gerçekleştirilen protokol ile afet durumlarında sağlık kurumu gibi hizmet verecek olmasından dolayı gururlu olduklarını söyledi.
Protokolün imzalanmasının tek gayesinin sağlık hizmetlerinin her daim kesintisiz devam etmesini sağlamak olduklarını söyleyen Yıldız, "Bu kutsal hizmette Milli Eğitim Müdürlüğü olarak katkımızın olacağını bilmekten çok mutluyuz" dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli