Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Adliyeye Yer Kiralanması İsteği Meclisi Gerdi

Adliyeye Yer Kiralanması İsteği Meclisi Gerdi

Erdek Belediye Meclisinin, temmuz ayı toplantısının ikinci bileşimi yapıldı.

Erdek Belediye Meclisi`nin, temmuz ayı toplantısının ikinci bileşimi yapıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya CHP grubundan M. Ali Yağcı, Burhan Karışık, Nimet Kalafat ve Levent Karabacak, AKP grubundan ise Turan Gün, Enver Damar ve Halil Aydöner katıldılar.
Gündemde, Erdek`in girişinde bulunan Kanoğlu binasının, adliyeye kiralanması önerisi tartışmalara neden oldu. İmar komisyonundan gelen, bu yerin, proje tadilatı yapılarak adliyeye kiralanabileceği şeklindeki rapora itiraz eden AKP`li Halil Aydöner, "Projesine uygun olmayan bir binayı adliye istediği için mübâh, vatandaş isterse haram sayıyorsunuz. Böyle çifte standart olmaz. Bu durum vatandaşa haksızlıktır" dedi. Aydöner, önceki aylarda adliyeye, yeni bina yapımı için yer verdikleri halde ipotekli bazı konuları çözmeyerek, buradan vazgeçip, şimdi de projesine uygun olmayan bir yeri kiralamak istediklerini vurgulayarak, bu konuda ret oyu vereceğini açıkladı. Aydöner, bu bina konusunda önceki Belediye Başkanı Hüseyin Sarı`yı suçlarken, "Binaya ruhsat vermeyerek, bu duruma getiren bir kişi, nasıl oluyor da yeniden belediye başkanı olmayı düşünüyor?" deyince, CHP`li Nimet Kalafat, "Burada olmayan kişilerin arkasından konuşmayın. Bunu, Hüseyin Sarı`nın yüzüne söylesene" diye konuştu. Aydöner de, "Ne olacak. Onun yüzüne de söylerim" yanıtını verdi. CHP`li Burhan Karışık, amaçlarının, projesine uygun olmayan bir yapıyı, projeye uygun duruma getirerek, adliyenin sorununu çözmek istediklerini belirtirken, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan da "Amacımız, Erdek`imizin, modern bir adliye binasına kavuşmasını sağlamaktır" diye konuştu. Oylamada 5 evet, 2 çekimser, 1 ret oyuyla söz konusu yerin, şehir plâncısı tarafından yapılacak özel proje lejantı değişikliğiyle resmi kurum alanına dönüştürülerek, üç katlı olması koşuluyla adliyeye kiralanması kabul edildi.
Toplantıda ayrıca, Happy Center marketin, belediyeye motor bağışı kabul edildi.
Mecliste ayrıca, CHP grubunun, esnaf işgallerinin bazı yerlerde kaldırılırken, bazı cadde ve sokaklarda yeşil alanların bile işgaliye altında bulunmasının nedenini soran önergesi üzerine Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, ilçede, trafiğin akışının sağlıklı olması için bazı esnafların, daha dikkatli olarak, mallarını, yolun ortasına dek çıkarmaması gerektiğine işaret etti. Aysan, "Bu konuyu, esnaflarımızla sık sık görüşerek, ortak bir çözüm yolu bulmaya çalışıyoruz" dedi.
Toplantıda, otel ve motellerin bulunduğu bölgelerde, sahilin kiralanarak, şezlong ve şemsiyelerle donatılmasının bazı kişilere çıkar sağlarken, vatandaşların da, kendi şemsiyelerini koymasına olanak tanımadığı, bu durumun da vatandaşların yakınmalarına yol açtığını vurgulayan CHP grubu soru önergesi üzerine de Belediye Başkanı Aysan, şu yanıtı verdi:
"Bu konuda vatandaş da haklı, otel-motel sahipleri de… Bu konuyu dengeli biçimde çözmek zorundayız. Sahili kiralayarak, müşterileri için şezlong ve şemsiye koyan işletme sahiplerinin,  bunları önündeki tüm sahile değil, aralıklarla koyması, vatandaşların da bu aralıklara kendi şemsiyelerini koyabilmesi gerekir. Bunu belediye olarak biz de denetliyoruz." 
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı