Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ADD Bandırma Şubesi: Ermeni soykırımı iddiasının amacı Sevr'i hortlatmaktır”

ADD Bandırma Şubesi:  Ermeni soykırımı iddiasının amacı Sevr

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bandırma Şube Yönetim Kurulu, sözde Ermeni Soykırımı” konusunda yazılı bir açıklama yaptı. ADD Bandırma Şube Başkanı Uğur Kayaalp, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, Bugün, bize ‘Ermeni Soy

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bandırma Şube Yönetim Kurulu, sözde Ermeni Soykırımı” konusunda yazılı bir açıklama yaptı. ADD Bandırma Şube Başkanı Uğur Kayaalp, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, Bugün, bize ‘Ermeni Soykırımı' yalanını dayatanlar, dün bize Sevr'i dayatanlardır. Dün onları dize getirdik, bugün de dize getirmeliyiz” dedi.
Ermeni Soykırımı” iddiasının hukuki dayanağının da bulunmadığını vurgulayan Kayaalp, şunları söyledi:
SEVR ile başlatılan oyun Lozan'la çökmüş, soykırım iddiaları, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması sonrasında kurulan güçlü Türkiye Cumhuriyeti karşısında tozlu raflara kaldırılmış, ne var ki, 1970 ve özellikle 1980 sonrası, küreselleşmeye zorlanan yeni dünya düzeninde Türkiye Cumhuriyeti ulus devletinin emperyalist BATI tarafından yine hedef alınması sürecinde, PKK terörüyle birlikte yeniden önümüze konulmuştur. Amaç, Sevr'i hortlatmaktır. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak barıştan yana olan tüm devletlere sesleniyoruz. Yüzyıllarca bu topraklarda birlikte, kardeşçe yaşamış olan Türklerle Ermenileri, Osmanlı'nın paylaşılması sürecinde kendi emperyalist emelleri için birbirine düşman eden, Birinci Dünya Savaşı'nda 9 cephede ve Batı'da, Çanakkale'de bize Sevr'i dayatanlarla vatan için savaşan Türkleri, Doğu Anadolu'da bağımsız bir Ermeni devleti kurma vaadiyle kandırıp Ermeni İhtilal Komiteleri eliyle arkadan vurduran ve bu trajedinin yaşanmasına neden olan HAÇLI zihniyetini, dünya barışını zedeleyen emperyalizmi mahkum edin. Mahkum edin ki dünya barışı doğsun.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli