Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ADD, sonuç bildirgesini paylaştı

ADD, sonuç bildirgesini paylaştı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi ev sahipliğinde ilçede gerçekleşen Balıkesir Bölgesi Eş Güdüm Toplantısı sonuç bildirgesi açıklandı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi ev sahipliğinde ilçede gerçekleşen Balıkesir Bölgesi Eş Güdüm Toplantısı sonuç bildirgesi açıklandı.
Sonuç bildirgesinde, Atatürk`e sahip çıkmak, laik Cumhuriyetimizi korumaktır ifadelerine yer verildi.
Sonuç bildirgesinin devamı şöyle devam etti: "Tam bağımsızlığa sahip çıkmak ve emperyalizme karşı olmaktır. ADD atasından aldığı bu ülkeyi böldürmeyecektir ve vatanı sattırmayacaktır. Bugün cumhuriyetimiz sorgulanmakta vatanımızı kurtaran ülkemizi kuran Atatürk ve devrim önderleri eleştirilmekte, değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen anayasa maddeleri değiştirilmek istenmekte, Türk`üm demek ve andımızı okumak ırkçılık olarak algılanmaktadır.         
İleri demokrasi aldatmacasıyla demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyet`i yok edilmeye çalışılmaktadır. Bugün ülkemizde siyasi iktidar tarafından sivil darbe yapılmaktadır. Ülkemiz iç savaşa doğru sürüklenmektedir.  Cumhuriyet ve cumhuriyetin kurumları ile kavgalı olan siyasi iktidarın yönetiminde ülkemiz orta çağ karanlığına doğru yol almaktadır. Ulus devlet yanlısı Türk ordusunun vatansever subayları, aydınları, gazetecileri ve siyasetçileri Ergenekon, Balyoz adı verilen operasyonlarla hukuk oyunu ve yargı oyunu ile tutuklanmışlardır. Cumhuriyet`in temel nitelikleri sorgulanır hale gelmiş, ulusal bayramlar değersizleştirilip kaldırılma noktasına getirilmiştir. Milletimiz yorulmuş, devletimiz hırpalanmış, kurumlarımız yıpranmıştır. Türkiye bugün dinsel ve etnik sömürünün terör ve kargaşa ile dayatılan tehlikeleri ile boğuşuyor. Her alanda yaşanan kirlenme laik hukuk devletini ve Cumhuriyet`in tüm kurum ve kuruluşlarını sarıp sarmalamaktadır. Atatürkçülüğün temelinde tam bağımsızlık ve emperyalizm karşıtlığı vardır. İşbirlikçiler kendi varlıklarını bile borçlu oldukları yüce kurucumuza sözde özgür düşünce adına Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığını basın yayın organları üzerinden kin ve nefrete dönüştürmüşlerdir. Emperyaliz min desteği ile içerde yırtılıp çöp sepetine atılan Sevr`in yırtık parçalarını birleştirmeye çalışanlara bu ulus gereken yanıtı mutlaka verecektir."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı